The Shooter

Kategori: Cross country skiing

Tjaba, Torbear här, kan numera titulera som "The Shooter". Hur jag tillägnats den respektingivande titeln kommer jag avslöja senare i detta blogginlägg.

Precis hemkommen från en magisk kväll i det dystra samhället Sollefteå. Kvällen har bestått
  1. Lagbowling där Piteå Skidskytte än en gång visade prov på vilken brist av bowlinganläggningar det finns i Piteå kommun.
  2. Middag av kaosartat slag med potatisgratäng och vithaj som varmrätt, till efterrätt bjöds det på glass, tyvärr bara till barn och ungdomar. Vissa överåriga tordes dock smyga sig dit och mygla till sig en glasstrut, värt att nämna var att jag inte var en av dessa då jag tidigare under kvällen sett poliser patrullera i området... oooh creepy
Allsång med Marie Sernholt(?), idol-Måns (snygg Måns) ex flickvän. Hon bjöd på änglalik fågelsång med touch av en sädessärla. Euforisk stämning på torget.


Stilstuide.


Håller mig kortfattad från nu då mina inlägg tenderar till att bli utdragna i den tidsjagande värld vi lever i.
Igår var det sprint distans på Skidskytte SM. 
Medelbra åkning+ bomma 6 av 10 skott= ingen framskjuten placering.
Vinnare blev ungdoms OS silvermedaljören från USA vid namn Sean Doherty 
En tröstande tanke vill jag skänka Maxim (f.d superskier gangmember) som hade en tung dag på jobbet :(

Idag var det stafett (2,5km+2,5km+2,5km).  Körde andra sträckan i ett norrbottens-mixlag i seniorklassen.
Första sträckan anfördes av Pontus Olsson i vårat lag som ofta leverar starkt i skidspåren, en lite mindre bra insats på vallen av bodensarn innebar att vi växlade som femma om jag inte missminner mig.
Växling.

Kände fort att åkningen fungerade riktigt bra. Kunde haka på landslagsmannen Christoffer Eriksson på första varvet och tog till och med in på täten, men på skjutvallen går det delvis för sakta och delvis för lite träff. Slapp dock straffrundor i liggserien efter tre använda reservskott.

Inskjutning med Kalle Grenemark som förgäves försökte intensivträna mitt ståskytte innan start
Plockade en placering på andra varvet och kände mig fortsatt stark.

Notera benvinkeln Gustav

Låg femma inför andra skyttet, där min akilleshäl väntade- ståskyttet. Publiken och svenska folket höll tummarna och var spända av förväntning över vad denna spensliga Piteåyngling skulle kunna åstadkomma. Jag bestämde mig fort för att jag inte skulle ge dem något att hurra för så jag drog iväg 5 bom direkt och bommade sen de tre resterande reservskotten, från detta ögonblick fick offentligheten reda på mitt sanna namn- The Shooter.  
Till synes belåten drog jag iväg och åkte karusell i straffrundan och lät iprincip hela fältet passera.

Den här bilden tillägnar jag Gustav som under en längre period öppet kritiserat och sågat mig vid fotknölarna vad gäller min benvinkel i skateteknik.

Imorgon väntar jaktstart.
Thank you great fun /Tobias K

FÖRSENAT

Kategori: Allmänt

Egentligen skulle jag ha bloggat igår men tiden räckte inte till. Var alldeles för trött igår kväll när jag kom på att det var min blógg dag. Jag kände även att jag behövde min skönhets sömn eftersom jag skulle tävla på hemma plan idag, dem där extra minutrarna kände jag var nödvändiga.
Det är alltså Kalix Spelen i helgen, ett ofta lyckat arrangemang med fina spår, tuffa banor och pampig pris cermoni, kan inte tänka mig annat än succe även detta år. Det som kan kunna stoppa ännu en framgång en anning är deltagarantalet som är det lägsta på väldigt länge. Stora stjärnor som Gustav Johansson, Tobias Karlsson Och Niklas Niska var inte ens anmälda. Detta leder även till att publiksiffrorna lär sjunka avsevärt.
Dem tre nämda är såklart och tävlar på annan ort. Torbjorn vet jag är på skidskytte SM och Guran och Niska deltar i långlopp i form av Dundret runt, liksom Erik. Boman skulle köra intervaller hemma i Boden på Pagla skidstadion.
Då vet ni hur läget ligger till för tillfället, kan ske en del ändringar.
Ingen blid, kanske senare
// Zimon

Laktat på höga höjder

Kategori: Allmänt

A1 Fristil 2h
Antons annars så sprudlande humör sänktes från 0(OK) till -5(Extremt tungt) så fort snön började falla. Erik trodde sig ha form i kroppen men när jag gick upp och drog i den långa slakmotan upp mot kaptensgården fick han och anton betala, och det rejält! Det visade sig på toppen att Antons humör och Eriks form verkar dra sig tillbaka liksom inlandsisen, sagta men säkert. Det gjorde att de totalt tog slut i både kropp och själ...
Vi dricker!! hörde jag Anton flämta bakom mig då vi kom fram till stadion.
Vi drack och Erik samt Anton fick en möjlighet att skölja bort den mjölksyra som de hade dragit på sig då de dumdristigt nog hängde på mig. Dock låg deras laktatvärde fortfarande på oumbärliga nivåer efter hela 10minuter vila. Jag tog ett blodprov just då dagens sadfaces var som tröttast. Det visade att mitt värde låg runt 1, Erik på 10,7. Boman som knappt hade kraft i benen låg på 16,9! Extremt!
Bild på dagens kämpar
Med en laktattröskel på 60% av maxpulsen är det lätt att man drar på sig mjölksyra även vid A1-pass...
Erkan och Boman tog ett gemensamt beslut att vända hemåt efter 46minuters skidåkning. De gjorde det bästa utav situationen, vad mer kan man begära... Jag fortsatte som planerat och klockan stod på 2.00.05 då jag klev av skidspåret. Magiskt! som L-G hade sagt. 2h A1 ger effekt.
Avlutar med en bild på Tobias (Torbjörn) K från igår. Han utför här sin patenterade volt, som förövrigt har vissa influenser från Söderlöken.
/ Gusten

Amazed

Kategori: Cross country skiing

Hej igen. Onsdag idag och som vanligt var det matte på morgonen och som vanligt orkade jag inte gå på den så jag gick inte på den. Smart val av mig. Jag vaknade istället i perfekt tid för att få skjuts till dundret för ett skönt A1 pass. Kände direkt jag kom dit hur smart det var att jag inte tog något underställ. Galet varmt då!
Åkte lift upp till toppen med gus, tobkar och ant för att ha något att göra. Väl däruppe spanade vi efter några söta ställen ↓.

Sweetspot searching on top of the mountain.

Efter att ha åkt genom en jävla massa fjällbjörkar och andra träd kom vi tillslut fram till ett ställe med massa hopp. Bara några killar vågade hoppa.

Tror ni han landade?                                                                                                    Det gjorde han inte.Det gäller att ha så här stadiga ben!!


An amazed audience because of an amazing jump.


Tack för mig // Ericsson

allmänt

Kategori: Allmänt

Då var det tisdag och som vanligt har jag haft lektion från klockan åtta till tre och efter det gick jag direkt till körskolan för att ta min fjärde körlektion. Efter körlektionen så var det bara att gå hem och chilla lite innan middagen skulle tillagas. till middagen bjöd jag mig själv på lax och potatis och när jag satt där och förtärde min mat så saknade jag blodplätterna som vi brukar äta på just tisdagar men nu har det gått ett bra par tisdagar sen sist!!
Under kvällen så var det kalas hos Lovisa som fyller niton år Idag grattis Lovisa önska SUPERSKIERS!! 
kalas med fika hos Lovisa!

Sprinten

Kategori: Allmänt

Nu har sista cupen inletts och alla superskiers är på plats, för det går i Gällivare! jättekul.
Fredagen: Sprint. Simon Öberg (kalix) Tobias Karlsson (Kalix) Ställde ej upp, med ett finare ord så DNS:a dem, på grund av sjukdom.
Anton gjorde en finfin prolog och kom på en 7:e plats! jättebra Anton! :) Vi är så glada för hans skull..
Anton gjorde en finfin kvartsfinal och gick vidare till semi.
Och det var där han gjorde bort sig, han fumla i starten med en så kallad Lucce lennartzzon, som är en jävel på springa... 
Och i B-finfalen så gjorde han bort sig igen, han fastna med Lucce lennartzzon och Anton föll, rätt åt han..
Jag kan inte glädjas åt Anton för att han förstörde allt för mig förra Jsm som gjorde så jag inte fick chansen att fightas om medaljerna. Han säger att det inte var hans fel men, men. Han hamnar ju aldrig i trubbel, det märker man. Jag tycker synd om Lucce lennartsson som säkert skulle ha vunnit sprinten..
Till nånting roligare!
Gustav Johansson. Visat fin fin form på Jsm där han kom 2:a i prologen och hade höga mål inför sprinten.
Gustav Johansson kom 13:e i prologen och det var inte bra, inte för att det var inte bra för att det var fredag..
gUSTAV JOHANSSON gick lekande lätt till Semifinal
Gustav JOhansson gick lekande lätt till Final.
Jag har tyvär ingen aning om du lätt det var, för jag kollade inte så noga. Men jag såg att han startsnabb som fan och jag började bli rädd.. 

I final kom han 3:a!!! :D Efter Erik söderlund som vann Juniorlandskampen. och Oskar Svensson som kom vidare på stora SM och är cupledare! SÅ inte en så DÅLIG prestation av Gustav
Tack o Adjö
Här är han jag talat om, Fan va läskig!
/Johan

Förgätmigej

Kategori: Allmänt

Jag går en kamp mot klockan.
Förkylningen går åt det bättre hållet och ingen tvivlar på att jag någonsin kommer bli frisk men frågan vi alla ställer oss är: kommer Tobias vara frisk i tid till sprinten i morgon?
Jag tror svaret är nej.
Chansen till start på lördag är däremot större, enligt mina kalkyleringar närmare bestämt 40% chans till start.

Dagen har varit väldigt lik alla andra av veckans dagar hittills. Det vill säga forever alone känslor hemma i lägenheten med en del fifalir som verkar vara det enda jag har flyt med i veckan. Har nämligen facitet 12-1-2 på de senaste två dagarnas spel. Måste hylla CSKA moskva som ett utomordentligt bra onlinelägeslag med en näst intill omänskligt skicklig spelare i form av Duombia trots sina dyslexibesvär.

Idag var det världsrekord försök på 100m på Bislettstadion i Oslo @Norway.
En sändning som tv4 tagit på sig och som inte förvånade oss med en rätt dålig sändning med två reklamavbrott under de första 18-minuterna då både jag och Simpen var nära att hoppa från fönstret i ren frustration (se bild nedan), vi singlade slant om vem som skulle hoppa först och efter att juryn tagit emot och avslått två protester gällande fusk kom vi fram till att jag var först ut. 
Men i samma ögonblick som hoppet skulle genomföras ( hade tänkt mig på en mollbergare i switch-mode) så började tv-sändningen igen.

Junioren Stina Nilsson krossade allt motstånd och stod för en grym insats på damsidan och om Simpens anteckningar stämmer slog hon Hellners tid.
På herrsidan blev det fotofinish mellan två namnmässigt okända norrmän, situationen påminde om JSM-finalen där kommentatorn var alltför snabb att utropa vem som drog längsta strået i fällningen...

Just nu känns helgen väldigt oviss. Tror hur som helst att det kommer bli en grym helg på dundret med förhoppningsvis en strålande vårsol.


Nervös inför hoppet.

Tar ett sista farväl genom en videoinspelning till släkt och vänner.

Simon testar alternativa metoder

Godlike

Tack och hej vi sej i Marseille
I will pay so forgätmigej

// Torbear K

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

ser grått ut

Kategori: Allmänt

När man är bloggare är det viktigt att kunna blogga alla dagar i veckan, obroende av dit hälsotillstånd som sjukdom eller andra klassiska krempor som ryggskador fotledsskador, löparknä, och muskelbristningar osv.
Själv har jag åkt på en lättare förkylning så här lagomt till cup avslutningen på hemmaplan. Hade varit grymt skönt att få kunna avsluta den sista cupen på topp för att sedan helhjärtat kunna leva livet som superskiare. olyckligtvis gjorde jag något sorts misstag under helgen samt måndagen som fick förödande konsekvenser. Man ska inte gnälla, det är ju bara en lättare förkylning men det är så ohygligt fruktansvärt tråkigt att vara sjuk som superskiare här uppe i gällivare. Det blir ju att man sitter 98 % av dygnet hemma i sin dryga 30 kvadratmeter stora lägga och försöker fördriva tiden på bästa sätt. Lätt hänt att man blr utmobbad som sjukling av dem andra på skidgymnasiet men om man har tur ( i oturen ) finns det en bekant som även han/hon har hälsoproblem. I mitt fall är det Torbjörn k som efter en formedabbel formkurva insjuknat och är den enda man kan närvara hos i dagsläget. Vi försöker uppmuntra varann och även hitta direkt värkande botemedel till våra sjukdomar.
Om vi nu inte lyckas bli friska till helgen och tävlingarna kommer vi säkert finnas på plats kring hellner stadion för att heja fram alla duktiga skidåkare. Vi hejar främst på Kalix åkare och våra bröder från superskier. Fast jag är ändå inte säker på min framtid eftersom mamma fyller år på söndag.
Lurken förespråkar om hälsoproblem kring äldre
// Simon

Johan här!

Kategori: Allmänt

Hejsan skidåkare och deras mammor. Jag tror min mamma har hittat den här bloggen. Så jag känner mig rätt begränsad i min skrivning. Men jag ska göra ett försök att hålla mig till det viktiga och inte försöka spåra eller krydda på nått sätt. Så här har min dag varit i alla fall:
Jag kom till maten och en kille där babbla om ett stort hål och han babbla o babbla om det där hålet och tills sist sa jag "Den borde heta Douglas" så säger han "Nä, jag har redan döpt den till Fabian" Jag vet inte vilket hål han pratade om men han måste ha älskat det där hålet.
Tack o hej! I love you, mama. Peace out.

Föreningdöd på Armstöd

Kategori: Allmänt

I dessa sjuktider tillbringar jag stor del av min vakna tid till att tröstspela gitarr.
Dränker mina sorger i olika mollackord.

Min debutsingel släptes igår och folk vallfärdade från världens alla hörn för att få sina exemplar signerade av mig.
Jag vägrade dock signera och ge några som helst autografer i protest mot den ökande vapenhandeln./Torbjörn K

Liverapport-Solaspåret

Kategori: Allmänt

Healthy

Kategori: Allmänt

Ja som ni säkert förstår så är jag frisk nu, kul för mig! Inte kul att va sjuk i en nästan en vecka :( Men lyckades mest troligen med att smitta TKarlsson och Gustav Jonasson! :D/:(. 
Åkte ett tungt A1 F pass imorse på 1.15, ena stunden själv och andra med Anton. 
Efter det, dusch och lunch va det lektion med NV10S, dessvärre utan tobkar och gusjoh som var sjuk respektive hemma av okänd anledning.
Sen direkt efter det blev det träningsplanering med Mr. Strid. Fick se den nya träningsdagboken som säkert är bra tror jag.
Nu sitter jag och väntar på att Chernousov ska svara på mitt meddelande medans Gustav inte vågar säga åt våran asiatgranne (tror han är kines) att inte leva om så mycket. Skänk lite mod åt killen!

Kan inte komma ihåg senaste gången vi hade dagens outfit så här kommer dagens outfits!

Det här är allt jag har haft på mig idag: Underställ över och underkropp, skidgymnasie överdrag, mössa, handskar, jeans, linne, tröja, shorts, thsirt och norsjö överdragsbyxor i kronologisk ordning som Johan Olsson själv skulle sagt.

Godnatt.
//ERIK

¿Suits!

Kategori: Allmänt

Är hemma i Luleå. Osäker på om jag valde att stanna kvar till imorgon, eller var det verkligen så illa att jag missade tåget... Åker förhoppningsvis upp med tåget imorgon till Malmberget.
Jag och tobias håller förresten på att ta skoterkörkort och har lektion måndag, tisdag och körning på onsdag. Tror jag kommer klara av körningen med tanke på vad Häggaz fick erfara då han tog kortet. En galen tjej ''slant'' på gasen, körde upp för en snöhög och välte. En mindre graciös kille fick snedtändning och råkade köra upp på en hårt traffikerad väg. De fick ändå sitt körkort. Roligt roligt!
Funderar på att köpa en skoter till nästa säsong, hade vart fint med en sånhär:
Hittade den på blocket. Som beskrivning står det. Skönhetsfel finns. Men det går väl an? Ska jag kontakta Mattias eller vad tycker ni? http://www.blocket.se/jamtland/Lynx_535__77_39128416.htm?ca=1_9&w=3
Har upptäckt en serie som verkar bra. Suits heter den. Skojigt.
Gissar att Anton den allsmäktige filmfantasten utbrister i skratt när han läser detta. -HAHAHA men VA?!! den är ju svingammal, kom ut 2011 LOL-NOOBWTFOMGBBQ! Har du ens sett 5:e avsnittet i säsong 2?   Säger han mest troligt imorgon då jag träffar honom. Men det är smällar man får ta.
Godnatt

Oblivion

Kategori: Cross country skiing

Idag har årets upplaga av Karlavagnen gått av stapeln, därav rubriken.  
Vad har oblivion med Karlavagnen att göra?
Jo det är nämligen så att jag satt hemma i min ensamhet och försökte komma på någon vitsig rubrik och gick då in på den vitsigaste hemsida jag kunde komma på- Google translate, där jag översatte karlavagnen och det resulterade i en i högsta grad representativ rubrik för gruppen

Karlavagnen är en skidtävling i norrbotten arrangerad av den alltid lika kontroversiella klubben Strömnäs.
Tävlingen har en historia längre än Lurkens skidstavar och jag väljer därför att utelämna den från detta blogginlägg.

Det var 70 plågsamma hektometer på schemat (jätteroligt att byta ut kilo mot hekto va?).
Gustav var innan dagen regerande norrbottensmästare på just 7km och hade därför blivit tillägnad en handfull lovsånger från bland annat Jokkmokks kommun. Högre makter hade dock andra planer för Buster som han numera kan kallas av okänd anledning, för han klagade redan under gårdagen på att han kände närvaron av en ankommande sjukdom. En sjukdom som genom en snillrik belägringsstrategi lyckades bryta ner Gustavs barrikader.
Gustav är ute ur leken på obestämd tid.
Erik kunde inte heller han komma och tävla på grund av en crosschecking han delade ut under sprinten i Borås och som utmynnade i en avstängning på två säsonger.

Nåväl, åter till mitt lopp. 
Jag öppnade relativt kontrollerat tyckte jag men fick reda på att jag ledde med trettio sekunder vid varvningen över den stora skara Strömnäskrigare som samlats för att slåss för sitt imperium. 
Det var riktigt slitsamt före och jag blev tröttare än snorlax i magmusklerna (snorlax från pokémonserien).
Jag gick ut på andra varvet och kontrollerade en bit tills det var cirkus en och en halv kilometer kvar då jag la in sista nådastöten.
Resultatet blev en riktigt härlig seger där jag var före meriterade åkare som Jonas "jp2" Pettersson och även en Sverigestjärna som Viktor Brännmark, hurvida han hade en bra dag eller inte vet jag inte men kändes riktigt skönt.

För er som har nedsatt läsförmåga eller bara inte orkar läsa gör jag en sammanfattning där jag utelämnar all överflödig text här:
-Oblivion betyder Karlavagnen på svenska tydligen.
-Karlavagnen är också en skidtävling här i norrbotten.
-Gustav har drabbats av en bakteriell infektion och skidsverige sörjer.
-Lurken är avstängd från all skidåkning.
-Jag gjorde ett bra lopp idag och vann.

Jag vill passa på att hälsa min åtrovärda insiktsfulla och interference-drabbade kusin Simon Öberg all lycka på Skatamarksloppet imorgon.
Imorgon är det sprintstafett med Jacob Engman som gäller. 


Stakning med frånskjut var en viktig växel i dagens lopp


Jag tjuvskateade där det var lite folk


Mer än trött kan man aldrig bli
Notera kalixdiagonalen som är något många asiatiska turister vallfärdar för att se.

// Tobias K
Superjumpers!!

Kategori: Allmänt

Den här dagen började med att Jag (Anton) höll på att ta livet av mig när jag var tvungen att kliva upp klockan åtta för att gå på lektion men efter att ha tyckt synd om mig själv en stund så var det bara att gå dit.
efter lektionen så var det lunch där dom bjöd på go palt. under tiden vi åt så diskuterade om vad vi skulle göra medans vi väntade på att åka hem med tåget som gick klockan fem(vi som deltog i diskutionen var Räkan, Erik Tobbe och jag). från början hade vi tänkt fara och hänga med LG vår tränare som var och grillade vid en plats långt in i same skogen som kallas klipporna. Men då hade Erik och Räkan dom ända två som kunde vägen av oss eftersom dom varit där tidigare gått och blivit sjuka så vi tog beslutet att dra till tippsta istället för att få lite klipp till vår nya film.
heja!!! heja!! heja!!!
Jag hoppar lite
erik flipar ut!!
tobbe hoppar!!
Räkan hänger lite
tobbe chillar!!
I believe i can fly!!
Räk jump!
//Anton

Man måste spela fair

Kategori: Allmänt

Nu på förmiddagen har vi haft Skidorientering :D Och jag (Honken) kom sist som vanligt, kanske slog Niklas, men mycket tveksamt!
Jag fuskade till och med med 5:e, 6:e, 7:e och 8:e kontrollen. Jag erkänner nu för jag kom ändå sist..
Så här gick det till:
1. Jag for vilse
2. Jag bröt
3. Jag for hem
4. Jag hittade 3:e kontrollen på väg hem
5. Jag stämplade 3:e kontrollen på 5:e 6:e 7:e 8:e kontrollen.
6. Jag kände mig Kung
7. Jag kom i mål
8. Jag kom sist
9. Min tränare skrattade åt mig
10. Jag sa han var en eskortbög
11. Min tränare började gråta
12. Jag sa förlåt
Johan Häggström vann på tiden 28 minuter och hälsar att ingen, ingen etta eller tvåa kommer klå honom

Så här glad blev Johan häggström efter att han fått reda på att han vann idag, GRATTIS!

Bara på skoj

Kategori: Allmänt

Åter till vardagen här i malmberget. Onsdagen har som vanligt bestått av kvällsvenska och en dubbel macka ( två pass ) ett skate och ett klassiskt fast i omvänd ordning. Även om eftermiddags passet gick i den fria stilen var det anningen roligare än k passet på förmiddan. Troligen för att det var fis-ski championchip i likavaara backen. Jag och anton var favoriter men för min del hade jag alldeles för slöa kanter för att ha kunnat fajtas högst upp men antons prestation var ett enda stort frågetecken. Han hade den klart bästa utrustningen men föll igenom totalt. PGA detta öppnades himla dörren för två stycken nationella åkare som vunnit den asiatiska cupen, Tk och Gus. Gus såg först ut att gå mot en hyfsad klar seger men tk:s sista åk var livsfarligt och knäppte Gus totalt på näsan. Som en ledsen ärthjärna lämnade han in protest till tidtagaren LG men den avslogs direkt. Gus sista ord innan han lämnade tävlingarenan löd: Kul att tobias kunde köra 3 sekunder snabbare sista gången. Men senare under hemfärden ljög Gus till TK och sa att han kört ännu snabbare enligt anders och tobias trodde på det och det vart en delad första plats. jag kom tvåa och anton hittar vi på sista sidan av reslutat listan.
Jag får inte glömma berätta om svenskan med alla Alpnissar. Eftersläntare hade redovisning under lektionen och tobbe var tvungen att gå tidigare för att han hade skotern ute på tomgång.
En annan rolig nämnvärd olycka att tilläga är att vi idag fick besök av en kalix åkare vid namn Anton Björkman som kommit för att praoa här tills på fredag. Vi hoppas kunna locka honom till att börja här nästa år, skulle vart kul!

Det här är våran lärare Helena Lundqvist
s

Vi finner värme hos varandra

Gus var lite tillbaka dragen
Torbjörn K. Gäller att ha kameran redo vid oförberedda ögonblick
// Simon Öberg

Fina dagar väntar

Kategori: Cross country skiing

Stillbilder på fina benvinklar från dagens pass

Hej kom och hjälp mig!

Kategori: Allmänt

Måndagen den 5 Mars 2012 kl ca 21.00 tappade jag bort min mössa! :( Vi hade landat med planet från Luleå ner till Landvetter och hoppat på bussen som transporterade oss till Gustavs pappa som hämtade oss, som jag kom på fan jag har inte min mössa!! Den var kvar på flyget... Ingen lyssnade på mig när jag försökte säga det. Fick panik, sen kom Gustav och lyssnade med idel öra på vad som hänt. Det behövdes!
Det var en svart, fin och skön mössa av märket Somewear och gjord av 100% fint material.
Om någon någonsin mer kommer att se min mössa igen ber jag er snälla kontakta någon på SuperSkiers och ge tillbaks den, helst till mig! Förstår om den som hittar den vill behålla den själv.
Säkert p.g.a den här insidenten som jag har blivit sjuk också... fan.

Så här känns det...

// Erik

Eine kleine jumpsession

Kategori: Allmänt

Nu när skidkarriären är över för säsongen tog vi ett gemensamt beslut att laborera och sätta fysikens lagar på prov. 
Vi tänkte testa hur gravitationen var på Tippsta i förhållande till närliggande områden och Honken testade hur lågt han kunde hoppa och ändå genomföra en backflip.


Material: Jibskate, skidstavar i kompositmaterial, glasögon ( erik hade linser), oömma kläder, spadar, filmkamera, carbonlight och dåligt humör.


Hypotes: Vi misstänkte att gravitationen skulle vara avsevärt mycket högre på Tippsta för det är väldigt mycket sten i jorden som drar i våra skidkroppar i syfte att frakta mörk materia till Räkans traditionsenligt ljusa hy.
Honken skrev inte ner någon hypotes innan labben men vi tror han kände att han hade kapacitet på att slå fjolårets world-record , det vill säga en backflip under navelhöjd. 


Utförande: Vi tog med oss spadarna och lät de två mest förtroendeingivande superskiersmedlemmarna, Gustav och Anton, skotta ihop en mindre snöhög. Vi var besvikna med den sistnämdas insats så vi lät eunucken Öberg avliva honom på plats med klubbens gemensamma slaktmask, det blev senare en het diskussion hurvida BSK hade betalat Antons livsförsäkring.
När hoppet med alla odds var klart var det bara tuta och köra. Jo vi hade nämligen gjort anspråk på en avdankad trumbonist som i unga år hade medverkat i flera symfonier.


Resultat: Det var ingen större skillnad på gravitationen på Tippsta jämfört med andra ställen. Honken lyckades bäst med sitt experiment och drog en backflip lägre än Eriks humör samma eftermiddag.


Slutsats: Isaac Newton hade rätt. Gravitationslagarna är universella ting. Vi måste träna Honken att hoppa vanligt, hans långa svit av låga backflips börjar bli oroväckande enformig.

Här kommer några bilder från laborationen.

Här höll vi hus, allas mammor ringde fyra gånger och var jätteoroliga. inte roligt

Snöyran 2012

Fick en snabbkurs av Anton

Honken experimenterar med benvinkeln

När han väl hittade rätt var det inget fel på humöret.

Fart kan man aldrig få för mycket av, landa kommer man ändå göra.

Tillägnar det här hoppet Celine Dion med My heart will go on från Titanic filmen.

Jag när jag pratar amerikanska

The greatest man that ever lived.

Anton försöker få uppmärksamhet genom att skada sig själv.

En sädessärla som hittat tillbaka lagomt till våren.

Haha. Såg ett par töntiga längdskidåkare.

Kan meddela att allt detta material är taget från filmklipp som senare under våren kommer komma ut i en ny skidfilm liknande den föregående fast bättre. 
Fjolårets film : http://www.freeride.se/video/28562/

/// T:obia:s


Hem söta Hem

Kategori: Allmänt

Efter en lång JSM-vecka med många magiska minnen är superskiers nu tillbaka på hemmaplan. Vi i Alliansen+Jokern åkte tåg. Startade 16.30 från Borås. 21 timmar senare kom vi fram. SKöNT!
Nu när årets stora mål har passerat ska vi lägga ner mer tid på våran film. En film som kommer likna förra årets KRASCHA FETAST. Dvs. Brutna skidor, galet steeze i landningarna och fett med credd i sweetspotsen!
(Jag och anton passade på att analysera parken under förra A1-passet. Den var fiin. Förhoppningsvis hinner vi hoppa lite i veckan.) I år har vi även uppgraderat våran kamera-arsenal. Vi har nu tillgång till flera HD-kameror varav en GOPRO-kamera.
Som avslutning vill jag gratulera våra två stjärnor här på GellivareSkidgymnasium. Tobias Karlsson och Clara Auland som båda tog medalj på JSM-sprinten. Tobias brons som han delade med våran kompis Jacob Engström. Båda Kalix SK!!! Clara Silver i D19-20klassen.
TK torbjörn!
Hejdå
/GUS

JSM-brons och Superskiersdominans!

Kategori: Cross country skiing

JSM i sprint avgjordes idag.
Alla superskiersdeltagare var på plats.
Med ca 100-anmälda i klassen var det upplagt för en supertight prolog.

Alla superskiersåkare lyckades ta sig vidare bland de 30 bästa och där med få åka finalerna.
Bäst av alla i prologen var Gustav "Räkan" Johansson som tog sig in på en 2a plats, grymt!

Finalerna drog igång och fick bättre känsla för varje lopp som gick. 
Alla Kalixåkare och Gustav gick vidare från sina kvartsfinaler och möttes där i en brutal semifinal som kunde sluta hur som helst.
Kalixåkarna kom överrens om att köra fort så möjligheten att alla skulle gå vidare i form av luckylosertider skulle finnas.
Taktiken lyckades och alla kalixåkare var där med i A-final, en historsik dag i kalix idrottshistoria! Gustav krigade bra och det var hur tight som helst men han hamnade precis utanför och fick nöja sig med B-final där han totaldominerade med sverigeeliten.

A-final. Jag, Simon och Jacob står på startlinjen, hade kunnat vara kalix km. Nervös som fan, startskottet går.............. och helt plötsligt är vi upploppet och jag ser Jacob komma till höger om mig i ögonvrån och tänker "nu är det kört" och med mina sista krafter offrar jag mig totalt och snör ursinnigt fram högerbenet. 
Jacob döms först som 3a och jag svär ut min frustration över missad medalj i målfållan...
Så nära...
Hör de säga att de har jurymöte för att kolla på videofilmen vem som egentligen var 3a. De lyckas inte skilja oss åt då vi är på tusendelen lika. Vi döms delad trea och lyckan är fullständig.
Simon som blev 6a åkte även han grymt bra!

Grym norrbottnisk dag överhuvudtaget med 5 medaljer.

honken gjorde även han en helt okej dag med tanke på sin tidigare mykoplasma. Han slutade 8a och två i B-final.


Första backen i semifinalen.

Precis innan upploppet i semifinalen. Fortfarande samlat.

A-final.

Regelbunden strecthing räddade min medalj efter ett brutalt upplopp av jacob.

A finalen som bestod av 50%  kalixdräkter.

Prispallen. Segrare Oskar Svensson. 2a Anton Hedlund. Riktigt vassa skidåkare!


Imorgon väntar vilodag och sen skiathlon (eller vad de nu heter) 2mil på lördag.
Har vart en grymt lång dag och ska nu lägga mig och sova i våningssängen ovanför min bronskompis jibberjabbe.

//Tobias KarlssonJSM-debut

Kategori: Allmänt

Jaha, då var JSM-debut avklarad, om än med resultat som var under all förväntan...
Öppnade i en fart jag tyckte kändes relativt behärskad men som senare skulle visa sig var över min dagsforms kapacitet. Jag totaldog och hann genomgå en rejäl mental knockout då jag kände ett stort sug att bryta och lägga skidorna för gott på hyllan när jag aggerade rundmärke i långbacken på bortresidan. Har inte alls fått till skateloppen i år, inte ens i närheten.

Slutsats: Ska öka skateträningen i sommar , dvs minst två intervall pass och 3h benskate/vecka i den fria tekniken från och med nästa vecka. Alternativ nummer två: Sluta åka skate. Men eftersom det nästan bara är skatetävlingar numera så väljer jag bort det alternativet.

Tråkigt tråkigt... 

Men får se fram emot en klassiskt sprint imorgon. Det kommer fler tävlingar.
Motgång föder framgång...

Betydligt mer glädjande var det att se klubbkamraten och även rumskamraten nu under jsm-veckan Jacob Engström prestera sitt livs kanske bästa distanslopp och gå in på en 4e plats, en kille som utvecklats enormt senaste säsongen trots en del sjukdomsbesvär under hösten.


Jibberjabbe som han även kallas i norrbottenstrakten. Bilden är tagen idag efter målgång.


Tävlingsplats


mina känslor just nu
I'll be back, tomorrow it is kill mode on.

//Tobias Karlsson

¡Yippikayey!

Kategori: Allmänt

Hej.

Min dag har varit extremt bra och lärorik. Det började med att vi åt en bastant frukost på hotellet. Efter det vilade vi fram till lunchen. Efter lunchen var det dags! Vi begav oss mot tävlingsspåren. Finns ingen snö här förutom konstsnön, många i TEAMET var lite smått oroliga för spår-förhållanderna. Men jag var cool som is, för jag har med mina rullskidor SWENOR 1:or (lättaste rullet). All snö hade ju lixom kunnat försvinna under natten och då kanske möjligtvis distansen hade genomförts på rullskidor.
Imorgon är det skidtävling på G. TobbeG är med. Alla 6 av oss superSkiers ställer upp. Det är nämligen de Svenska Juniormästerskapen i Längdskidor som går av stapeln. 10km (F) står det på startlistan, men jag har planerat för 15km så... ja... vi får väl se hur jag gör. Man vill ju inte dra ner på A3-tiden för mycket.
Ryktet säger att flera av toppåkarna i H17-18 har problem med sjukdom vilket är mycket tråkigt, ingen vill ju missa årets höjdpunkt.
Jag, (Den Självutnämda) Experten på just H17-18 klassen VET att flera av oss SuperSkiers har chans på medalj under JSM-Veckan.
---
Klassen H19-20 är jag dåligt uppdaterad på. Men en sak vet jag. Det är att Johan ''honken'' Holmkvist(född som SUPERSKIER) är enormt snabb på skidor. Har han prickat både form och skidor till Torsdagens sprint i klassisk stil får den svenska längdskidkulturen se upp!
/ Gustav

BSK påväg till JSM i Borås!!

Kategori: Allmänt

Dagen började med att jag (Anton) klev upp för att äta frulle för att sedan kunna fara ut på ett riktigt myspass i ett väder som inte var så dumt! Efter passet så var det bara att fara hem och chilla tills det var dags för flygresan mot Borås.

när jag kom fram till kallax (flygplatsen i luleå) så mötes jag upp av klubben (Maxim, VB, Elin och Mona) vi fick gå raka vägen till incheckningen eftersom planet snart skulle gå. Efter incheckning vara det bara att gå raka vägen till gaten. Taxfree hanns inte med och när vi kom fram till gaten så ser jag att även en till superskier skulle med samma plan. En nyklippt honk sitter och väntar på att få gå på samma plan som vi. När vi väl kom upp i luften så passerade en timmes flygresa till Stockholm snabbt eftersom jag hade turen att få sitta och parata med Maxim den store. När vi mellanlandat i stockholm så var det snart dags att hoppa på flyget mot göteborg, och efter att ha flygit en timme till så var vi frame i göteborg där vi trodde att det bara var att hoppa på flygbussen till Borås men så enkelt var det inte eftersom det visade sig att det inte fanns några direktbussar. Så vi fick ringa vallar team1 som åkt dit med bussen dagen innan att komma och hämta oss. Medans vi väntade på att hämtningen skulle komma så hade vi tid att utforska Borås flygplats pressbyrå där vi hittar en ny version av den länge utrotade och frånvarande solero. Efter en stunds väntan så kommer vår hämtning och vi anländer äntligen till vårt boende i Borås.
Det finns en plats på jorden där solen alltid lyser den platsen heter boden ditt vill mer och mer
myser i pagla!
Flyget mot Borås.
honken bryter mot lagen
Me and Maxim forever!!<3
nya solero!!
//Anton

Jörgen Brink, stjärna på skidor.

Kategori: Movies


En mindre seriös film jag och min bror gjorde ute i dagens finväder. A tribute to Jörgen

/Torbjörn K

Vasaloppet i fädernes spår

Kategori: Allmänt

Vasaloppet gick av stapeln idag. Brinken vann, något de flesta med någorlunda skidintresse nog redan vet om. Ett lopp som traditionsenligt lyser med sin frånvaro av spänning fram till sista milen då skidsverige bänkar sig framför TVn. En klunga på tio åkare där alltså Jörgen Brink gick segrande ur- ingen skräll då gubben kör på madshusskidor...
Jag blev inspirerad att nån gång i min framtida karriär göra en satsning på ett vasalopp.
Jag blev inte inspirerad att fara ut på ett skatepass förrän jag böt kanal och såg Simon Fourcade pulverisera vår folkhjälte Bergman på sista sträckan.
Det blev ett extremt soligt pass med extremt bra glid och extremt snabba utförslöpor. Min gps-klocka visade 55km/h som max och jag förundras alltid över hur mycket de på TV överdriver då de senast ikväll på sportspegeln hade ett litet klipp från en backe från Vasaloppet där de hade uppskattat hastigheten till 60-70km/h (!). Har själv åkt 3 kortvasor i den backen och kan nämna att hastigheten kanske var den halva av det uppskattade värdet, om det beror på en vallamiss från pappa eller motvind är fortfarande ett mysterium.
Har väldigt positiva minnen från de tre kortvasorna ( tre mil) och tre ungdomsvasorna. Bland de roligare tävlingarna jag åkt under min ca tio år långa karriär.

Här kommer några bilder från de loppen.
20082009

Sportspegeln intervjuar SuperSkiers 

Efter målgången 2011, bredvid två sköningar. Till vänster Pontus Hermansson. Till höger. Andreas Svensson. Ryktas om att dessa två numera är sambos.


Nu ska jag packa klart inför JSM i Borås. Kalix-bussen kör ner utrustning och packning imorgon 05.30

// Tobias Karlsson
Finsk Hårdhomo

Kategori: Allmänt

Det är söndag och cirka 3 dygn tills JSM drar igång i Borås. Körde mitt sista pass på hemma plan idag som genomfördes med blandade känslor. Vädret var det inge fel på men formen, den sken i sin frånvaro. Alla andra har jätte bra form medans jag har svin dålig, känns tungt men än finns det tid kvar. Ska strax gå och basta med Lasse i våran vedeldade bastu som förövrigt min Farfar bad fångarna på Johannesberg smida. Inte ovanligt med ett snöbad under bastu besöket, friskar upp kroppen från topp till tå! Imorn skulle det inte förvåna om det blev utflykt om vädret forsätter behaga.
Tisdag förmiddag flyger vi från Kalix SK ( Torbjörn K, Simon Ö ) ner till Göteborg och Landvetter flygplats. Vi kanske inte har nämt det men Kalix har köpt in en privatjet så att vi åkare snabbt och smidigt kan ta oss ner till dem olika Sverige tävlingarna. Vi rekomenderar starkt till er andra klubbar att investera ett flygplan.
Två stycken hög odds:are inför SM.
PS. inte mörka

Freeride

Kategori: Allmänt

Hej :) uppstigning 07.45, prov 08.00, missbedömde min egen kapacitet och blev 7 min sen :( men va jättesnabb klar!!! ägde. Idag fredag innan lov = fara hem. För andra gången i mitt liv va jag tvungen att boka tågbiljett själv. Första gången gick det superbra men andra gången gick det superdåligt :( när jag kom till tågstationen och jag började tänka kom jag på att jag inte hade bokat någon biljett och hade inga lösa pengar... skrek lite sen klev jag på tåget in anger. Satt mig bredvid en tant och då klarade jag mig! jag fick åka gratis hem till Bastuträsk. nice (därav rubriken).


He is cute :)

// ERIK ERICSSON

Händelserik dag!

Kategori: Allmänt

Hej idag har det varit världens bästa dag, nån har födelsedagsfika! :) Det var sofie och hon hade världens godaste marängtårta, ett jätteplus till hennes momo.
Ja, och hur tog man sig dit då? Jo, med häggström, helt oplanerat. Jag var dit och skulle hänga sen var han inte där så jag for hem och sen ser jag the hä springa omkring på lövberga som han hade alzheimers, tråkigt det där. Han bodde där i ettan men han lurade tydligen alla att han inte hade alzheimers, så han fick flytta till focus! En applåd :)

Jag åt lax på focus, sen skulle anton äta pizza så jag hängde på där (vill bara säga att gustav gjorde samma sak, så jag inte tar all cred för det här var nånting som ingen hade kunnat göra) och tog en chebabrulle, och vi åt upp hela, alltså allt, grymt gott! :D
Det blir hemresa imorgon kl 09.15 så jag ska spela draw something till 10.00 för så länge tar det innan betteriet tar slut. ¨
Dagens ordspråk: OM JAG SER EN LEENDE JOGGARE, DÅ SKA JAG ÖVERVÄGA SAKEN/ Johan Ho