Dåligt inlägg

Kategori: Allmänt

Det är så här på kvällskvisten jag insett att livet är inte värt att leva mer. Orsaken till denna uppenbarelse är att jag helt enkelt suger på att skjuta.
Ett skjut prov på klass 2 stod på schemat och med inte en tanke på att kunna misslyckas valdes jag ut först. Dröjde inte länge innan jag insåg att min drömm som skidskytt inte fanns med på kartan längre.
Tobias, Gustav och förvånansvärt Anton klarade alla provet galant och har nu behörighet till att jaga småvilt med klass 2 vapen, om dem inte för för sig något annat förstås. Om jag någonsin kommer göra detta prov igen och klarar det återstår att se.
Vad som kan påverka mitt ovanstående beslut är rekordet på jämnfota hopp idag på spänst testetrna. 26.55 meter på 10 hopp och i snitt om man inte själv orkar räkna ut, blir 2.65 meter.
Japp. En son som alla jägare skulle vara stolt över.
En misslyckad sömnhärjad, bechfärgad och icke belönad andra Ringare.
/ Serven

Psycho

Kategori: Allmänt

Idag har vi tillsammans med vår förebild Kjell Skauvold fått lära oss hantera tungt artilleri som en avslutning på kursen "med rätt att döda". Han hade inte helt opassande dagen innan kommit över ett ryskt vapenföråd från kalla kriget när han var och smugglade minkhanar över finska gränsen. Lektionen inleddes således med att samtliga lärlingar fick välja var sitt vapen med inriktning på tungt kaliber. Anton hade tagit med sig sitt softairgun hemifrån vilket vi andra tyckte var väldigt töntigt och gjorde kaffeved av plastbössan.
Nåväl, jag valde själv en italiensk-tillverkad snipervariant med ett högt skymningsvärde och en utgångshastighet motsvarande en kenyansk medeldistanslöpare. Kände direkt att bössan var som gjord för mitt lena vänsterskyttsgrepp och förförande avfyrningsrörelse. Annat kan bli sagt om Simon som utan tillstymmelse till tvivel kastade sig i framstupa-sidoläge för att hinna först till kvällens enda pepprare. Anton fick välja sist och fick skjuta med ärtsnärta.
Erik och Gustav hade jobbat övertid och nattskift med skolarbetet och kunde därför inte delta.

Tillsammans med lärlingsgruppen, som består av blandat folkslag- allt ifrån robusta alpinister till spensliga tyskar, styrde vi kosan i kurs mot skoltaket för en bättre utgångsposition för den kommande övningen.
Målet var att pricka så många mindre värda arter som möjligt med övningskulorna som jaktledaren delade ut till samtliga innan operationens start. 

Poängsystem:
1p nedsprungen falk
2p hermelinsöner
3p interference
4p flerspråkig galt
5p grannkatt från garphyttan
10p lejonho*a

Dagens skräll blev Anton som trots sitt handikapp vad gällde vapenval lyckades sänka hela 16 nedsprugna falkar och en trillingkull av hermeliner, det visade sig i efterhand att en av ungarna var av kvinnligt kön och det blev avdrag. Trots detta avdrag tog han hem segern. Grattis!

Något som däremot inte var en skräll var min prestation på dagens 3000m-test. Hade på känn att kroppen inte tänkte bryta senaste veckornas mönster med dålig form som ihärdigt hållt i sig sen den senaste förkylningen likt ett det sista höstlövet som vägrar släppa taget om sitt träd. Det hela bekräftades när jag en handfull steg in i loppet började andas som en blåsbälg och benen tycktes fyllde med saker betydligt tyngre än mjölksyra.
Öberg stod som vanligt för en stabil insats och gick i mål på 9,48 på grusväg och hagel. Öppningsfarten på 3,03 är värt att notera.Tre psykoptiska djurpålgare
Från vänster: Achtung Von Reinendräpung, Tobe Death, Simmi Killinen

/Tobias K

Good Morning!

Kategori: Allmänt

Hej, Erik här. Passar på att blogga så här vid soluppgången när jag inte längre kan sova på kvällen. Går inte sova när man sitter still i lägenheten 10 h/dag. Känner i alla fall en liten större livslust för tillfället nu när jag inte har så förbannat ont i halsen längre. Har i stället drabbats av en galen hosta :(. Har mer ont i kroppen nu än efter mängd-lägret i Nordreisa. Va tvungen avbryta Eurovision Song Contest visningen som var hos Gustav i lördags på grund av smärtor i kropp, gick istället upp till mig och la mig på golvet tills jag somna. Under min sjukdomstid har jag försökt få nån av de åtta grejer gjort av det jag har kvar i skolan. Av någon anledning har det inte gått jättebra. Gick på skolan idag, fick ett tips tillsammans med Gustav av våran engelska språk coach att vi borde "prolong english b". Smart.
Till middag idag blev det dag 2 av 4 med Chili con carne som huvudrätt. Passade även på att lyxa till det lite när jag överaskat hittadet ett paket med Kejsarvåfflor!! Jag tvekade inte en sekund. Blev ungefär att dussin/4 stycken. När dom var våfflade i järnet hälde jag lite grädde i burken som jag sen skakade i ursinne. Sen slevade jag upp en klick grädde och en klick sylt sen åt jag upp alla våfflor(!). Tyvärr va de inte så goda som jag hade hoppats på...
Här kommer ett gäng bilder på hur man ska gå tillväga om man ska lyxa till det som jag gjorde.
1: Ät mat, helst Chili con carne.
2: Hitta våffelpulver i skafferiet.
3: Fixa det gott.
4: Gör grädde. I burk suger, man svettas bara.
5: Kolla på efterrätten ett tag.
6: Ät upp den.

Ligger här i sängen och lyssnar som vanligt på Raubtier. Ryser varje gång.

Yours sincerely, Erik E

How to make it in america

Kategori: Allmänt

Hej, jag börjar återhämta mig från sjukdom. Har varit på skolan och gjort matte-prov. Hade inte förberett mig alltför mycket och resultatet återspeglade tydligt antalet plugg-timmar. Har haft mycket dö-tid de senaste dagarna pga. förkylning. Som skidåkare är det ett tufft liv att vara sjuk, man varken vill eller får vara med sina skidåkarvänner eftersom risken att smitta varandra måste hållas till ett minimum. Som tidfördriv har jag skrivit bokrapport på engelska och spelat gitarr. har också kokat ihop extremistiska blandningar för att bli frisk. Kan tillägga att jag bjöd på en ''shot'' till erik, inte helt oväntat spillde han ut den över min matta.... Ska inte tracka ner på honom för mycket då jag lyckades med samma sak några timmar senare. På EXAKT samma ställe! Att platsen var exakt densamma vet jag efter att ha placerat ut min telefon med GPS efter de två olyckorna. Koordinater finns i relation till efterfrågan, kan räknas ut genom ett 2:a-grads polynom.
äldre bilder på ''aningslösa ungdomar''
1:Holmkvist flippar med osande snö i farhågorna.
2. tror jag är bra på att fotografera för att jag använder en advancerad kamera(min systers) hej, tack för lånet.
3. Spelar gitarr i min GSA mössa för att stilla sjukdomstankar
4. Anton efter en lång och fin dag på fjället.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 

Gustav

Sunshine

Kategori: Allmänt

Idag var vädret grymt! Jag drog ut på ett rullskidpass på 2,30 eftre det så for jag och handlade mat på coop forum det vart rostbiff med pasta och vitlökssås
dagen mat!!
//Anton

En mycket duktig skidåkar-flicka!

Kategori: Allmänt

No way

Kategori: Allmänt

Mitt favoritpass under barmarksträning: löpning distans obanad terräng i outforskat natur.
Inte helt opassande är det ju då att det här i gällivareområdena finns massvis vacker natur och varierande terräng.

Hade med mig Go Pro-kameran på dagens andra pass som var just ett sådant löppass.
Tog cykeln ca 15min in längs Sikträskvägen för att slippa asfaltslöpningen som mina benhinnor inte tillåter, därifrån blev det ca 1,45 löpning över höga berg, våta myrar, djup skog och ett och annat snöområde.
Stötte upp en och annan orre.
Var fantastiskt fint.

//Tobias K

sinking sun

Kategori: Allmänt

Det här är min tid

Kategori: Allmänt

It's a mystery to me
We have a greed with which we have agreed
And you think you have to want more than you need
Until you have it all you won't be freeDet är med fylld buk och vårdat språkbruk jag tänker ta mig an en kortare summering av dagen.
Har börjat märka av växthuseffekten nu på allvar, soliga dagar kan man jämföra lägenheten med en finsk bastu. 
Tyvärr verkar jag inte vara den enda som har uppmärksammat detta då jag var och varannan dag vaknar till ljudet av skallrande löständer ifrån en flock bastugubbar som står och betar i farstun.
En norsk resebyrån har även dem hört av sig och vill börja med charterresor till min lägenhet. Har dock tackat nej då jag är rädd för stök, bök och alkohol.

Nåväl, själv gör jag mitt bästa för att ligga lågt. Överväger ofta beslutet att flytta ner några våningar. Världen fungerar ju nämligen lite som en bastu, ju högre upp man sitter , ju mer svettas man.

Anledningen till min fyllda buk är råvaror från fina jordbruk. 
Vi (Tobias, Simon och Anton) har tillsammans bakat pizza med filbunkar från Ibiza. Succen var given i samma stund som Anton röstades fram till hanhund.
Middagen avrundades med lite deeptalk i Antons myshörna med fördragna persienner och en episod av "de tre vännerna och Jerry".
Gustav och Erik fick inte vara med då de dras med en illaartad virusinfektion.

Det var med magsäckar på bristningsgränsen som vi drog ner på stan och körde lite tuffa trix och stunts med fristilsbräda. Vi hade roligt ända tills ett gäng äldre pojkar av okänd nationalitet kom förbi och skrek själsord till oss. En av killarna hade en tatuering... Vi flydde hem i ändlös skräck och kom överens om att livet är tufft. Nu med lite distans på det hela undrar jag vad vi jämförde det med.


/Tobias K


Rösta på oss!

Kategori: Allmänt

Trogna fans, hysteriska groupies, kränkta minoritetsgrupper, nykomna läsare och alla andra däremellan.
Rösta på oss på freeride och låt oss vinna tillbaka statusen vi blivit snuvade på! 

http://www.freeride.se/video/37118/

superenkelt att gå in och rösta om du har facebookkonto.

tack på förhand

peace outBloggtips

Kategori: Allmänt

Vi på SuperSkiers vill tipsa om ett annat skönt gäng. Gänget består av tre fotogeniska pojkar som går på Älvsbyns skidlinje http://skiteamnovus.se/
Företagssamma och aningen nytänkande då de inför den här säsongen bildade ski team novus.

Diktatorn i klanen, Andreas Almkvist, är även en grym regissör och storfräsare inom youtubesverige.

Ser förövrigt att Älvsbyn verkar ha utnämt sig själva som segrare i årets filmkamp. Grattis!
/Tobias K

Inga brudar för oss! :(

Kategori: Allmänt

Erik här. Vecka 21 nu och som jag hoppas alla vet så har alla superskiers utom Johan deltagit i multisporten på skolan. Vi har hållit på med det sen vecka 21 började tills nu, varade säkert ett par dagar kanske mer, förlorade mitt tidsperspektiv efter hälften kanske. Mitt lag bestod av mig, Simon Öberg och Niklas Niska.

Allt började med det värsta av allt: Dundrettest. Förmodligen tuffaste asfaltslöptestet i Sverige :( Kan meddela att vi vann.
Direkt efter var det någon slags jaktstarts skidorientering på Dundret. Va inte så svårt, va bara att följa efter Johan Häs lag när de kom ikapp. Vi låg och hetsade dem nerför dundret tills de lurade oss och dem själva att glömma en kontroll...
Har bara hört rykten om vad som hände på nästa etapp som var 25 km Rull Klassiskt, Niska fick utan mig och simpen(hemlis) ta ikapp 5minstillägget för missadkntroll + en bruten stavspetts :( Han va grym:) Lunch.
45 km cykel ställde till det för mig efter lunchen. Tur jag hade simon och nike!
Av någon anledning så fanns inte mina skatestavar i bussen så medans Öberg och Niska körde rull skate 33 km fick jag återigen cykla. Efter nästan 2 timmar var vi framme i Ullattii, fick plats på barnhemmet där så vi kunde få sova:).

Hann just och pass till starten som gick typ tidigt på morgonen. Fast än vi hade en ledning på ett 10-15 tal minuter gick Nike upp i front från start och satte ett obehagligt tempo på de 25 km vi skulle avvärka på klassiskt sätt. Kunde bara sluta på ett sätt = ökad ledning (+1min 11sek). Sen så va det såklart cykel... samma som tidigare cykling nu, fast nu kändes det som att jag hade sadeln i röven när jag satte mig på min cykel. Förvånande nog hade vi bästa tid där med :O!
Lunch (Tyvär blev Gustav "sjuk" under lunchen och bröt allt).
Orientering 13,86 km birdroad kunde inte annat än bli succe´. På pappret och utanför pappret hade vi de två bästa löparna, men dessutom dom sämsta orienterarna :( Niska sprang med bakfällda öran till första kontrollen, dessvärre fanns den inte där :( Vi fortsatte på detta vis timme efter timme... Efter en timme ungefär kände jag att det här va inte skönt längre. Ramla i myrhål, fick mygga i ögat och rev mig på en kvist. För att få mig att känna mig bättre tog Niska av sig tröjan och likaså simon! :D Kändes lite bättre. Behövdes inte mer än så för att vi skulle springa in mål som segrare.

Första och enda bilden tagen på lag Niska efter målgång. Kommer tyvärr inte ihåg det här.

Var god och lägg märke till Nikes bränna!


Som jag hoppas ni förstår så är det här ett resultat efter hela tävlingen.

Det jag fick ut av det här just nu var en massa träningsvärk och en förkylning mest troligtvis.
Ska sova nu så jag orkar följa Gustav till skolan imorgon.

Hejdå.!..

/Erik ♥

Kind version

Kategori: Movies

Här kommer den nya versionen av Krascha Fetast 2!


/Tobias K

Må fotbollen segra i all framtid

Kategori: Allmänt

Såg just klart Chapmionsleaguefinlen. Min analys: De bayerska spelarna dominerade i 88 minuter. Hade svårt att få in bollen, speciellt robben... Divan kunde inte ens få in bollen på straff. Positivt var dock att han sköt inom målramen från 11 meter. Det som avgjorde matchen var att bayern kastade ett dåligt inkast på egen planhalva i 33e minuten. Hade Alaba fått spela skulle detta aldrig ha hänt och Tyskland hade gått segrande ur propagandafotbollen.

Själv så har jag kört lite crosspass. (RF+L) har också varit förbi porsö-plast för att se min moderklubb spela fotboll. Var ingen fröjd för ögat att se Lira BK 2, DIV 5 förlora mot Parkalombolo med 2-0 tror jag. Lämnade matchen med 10 min kvar då tålamodet tog slut. Kan räkna prudukten av antalet offensiva löpningar och antalet rättslagna passningar på mina 10 fingar...
Mina förhoppningar till framtida championsleage-matcher är att bästa laget vinner. Straffar är inte roligt...
Hade det funnits FIS-punkter i fotboll kan jag säga er alla att Chelsea FC hade enligt mina beräkningar legat på 11,67 före champonsleague. Vilket går att jämföras med Anders Södergren som ligger på 11,39, trots en tung säsong....

Barca 4-ever in my <3 ye foshoo bro

Frilansiär

Kategori: Allmänt

Inledde dagen med ett mållöst löppass genom skog och kohagar. 

Tanken var att jag skulle åka med kvart i ett ekan till Rosvik, men den hade ställts in på grund av stegfel.

Mor fick skjutsa mig istället.
Jag hade stämt träff med min agent Henrik Renberg där vi undermedvetet hade ställt in oss på en fifa-session, han underpresterade tyvärr och tog endast hem en av uppskattningsvis sju matcher.
För att uttrycka min besvikelse utbrast jag i ett ursinnesskri med koreansk accent och lade benen på ryggen och tog närmsta fönsterruta som måltavla.
Ångrar att jag inte tränat mer ståskytte för jag bommade rejält och träffade husknuten med pannbenet före, som tur var så var huset redan rödmålat, mindre tur hade mitt kranium för pannbenet sprack med en öronbedövande smäll.

Lyckades ta mig hem där jag spenderade kvällen med lite fiske med brödraskapet i alterälven.
Trots materialbekymmer där jag som äldste bror såklart fick handskas med det sämsta spöet som kan liknas med ett kortare variant av pimpelspö, så lyckades vi dra upp några fiskar.  
Har även hunnit med att klippa min ovårdade kalufs ikväll.
Resultatet kan sammanfattas med ett citat från min bror "du ser ut som en snäll norsk."
Innan jag klippte mig och skaffade mig ett jobb

Och ja, jag försöker ta över bloggen med bilder på mig själv och min familj

xdxd Tobias K


Back on track

Kategori: Allmänt

Jag är snooze-skadad. Har tillsammans med min familj och grannar kommit fram till det här efter ännu en dag med 5 snoozetryckningar på väckarklockan. Tänkte först att det kanske kunde vara pollensäsongen som börjat men familjen avfärdade detta med en handviftning och skakade förbryllat på huvudet samtidigt som de förbryllades över hur jävla cp jag är. 

Nåväl, efter att ha sågat mig själv vid fotknölarna drog jag och pappa ut på årets första längre löprunda. Blev 22 våta kilometer i obanad terräng, guiden berättade att han hade beräknat rutten till 2h men förrådde sin naive son och det blev 2,40...

Grymt skönt att komma igång med träningen igen efter några veckors frånvaro.
Åt en rejäl lunch där det i efterhand visade sig att mamma lurat i mig LCHF-pasta... däckade sen av sorg, utmattning och förundran över människans grymhet.

Vaknade lagomt i tid för att bege mig ut på årets första rullskidpass, motivationen sämre än Sveriges insats i hockey-vm. Blev två slitsamma timmar där våtdräkt hade varit bra att ha om man ska vara efterklok.

Ska nu vara uppe hela natten för att träna inför nästa lucia-vaka.
Planerar att köra forsränning i alterälven imorgon då det strömmar rejält just nu som en följd av de höga vattennivåerna. 


Förrädaren 

Hans naive son

Vill även passa på att länka länken till freeride där vi också har laddat upp filmen http://www.freeride.se/video/36994/

Bli gärna medlem och rösta upp oss på topplistan! Går hur enkelt som helst att göra ett konto om du har facebook.//Tobias K

//Johan Holmqvist

Kategori: Allmänt

Hejsan allihopa ! :)

Det har hänt rätt mycket i mitt liv just nu förutom att tala om min hjärnskakning, jag tror fan inte det var en hjärnskakning. Det kändes mer som en bakfylla, du vet när du inte fan kommer ihåg nånting, men du bryr dig inte att komma ihåg för du är så jävla cool :) Sen kom en film ut och jag börja minnas allt igen, skitfilm ½. swag swag swag. Kändes som jag var med i en jävla hangover- film.

Den här hjärnskakningen förändrade min livsstil, jag vill leva livet just nu, livet är så kort, så jag börja plugga biologi och fundera om man ska krama om sig själv runt halsen, med en snara, så snarats som möjligt. (såg du vad jag gjorde där?) yeah.
Sofie Eriksson tillsammans med Maria Sundström krascha fetast 2.0 idag ute på youtube, längd.se, salomon nordic, XHC. m.m nää skämtosido,
Jag märkte att Maria hade trauman efter det här när jag såg henne gå ut med soporna idag. Brukar aldrig hända annars :( Sofie har skaffat en äckelskena på armen och hoppas på bli bättre innan ayia napa där vi ska ta en kort semester från träningen...... Studentfirandet :)
Jag är väldigt trött för att jag väntar på att pappa ska vakna så vi kan se New York Rangers - New jearsey devils NHL tillsammans, men han sover ännu så jag for nog se själv. Godnatt Grinches!
//Johan Holmqvist

a perfect day

Kategori: Allmänt

Då börjar dagen efter D-dagen gå mot sitt slut. För cirka 24 timmar sedan publicerades för första gången våran andra hoppfilm. Först genom att ladda över den till youtube och sedan där länka vidare till facebook, våran blogg och för att sedan vid detta lag tagit över hela cyber världen. Nä skoja, men den finns faktiskt som artikel på längd.se, samt att våra mästare från XHC har givit den full hand ger oss en otrolig värme i våra superskiers hjärtan.
Annars har dagen varit löjligt vacker, iaf dagens pass på Dundret. Iförd endast craft kalsipper seglade vi oss fram genom dem varma havsvindarna. Först ett varv runt världscup femman som faktiskt fortfarande är åkbar, sedan en tur upp för slalombackarna med en viss hjälp av liftarna beskriver ett av dem sista passen på Hellner stadion. Ingenting viktigt, men tendens till en bränna på bringan upptäckta jag ikväll, vilket glädjer mig.
Tyvär kommer inga bilder även denna gång när det är min tur att  blogg. Samsungen befann sig i träningsväskan under träningen och jag fuckar ur. Tog ett kort på bussen sedan på väg hem från Gällivare med tanken på att beskriva resan Gällivare-Töre men kom då på efter det tagna kortet att sladden som är nödvändig för att genomföra detta inlägg med bild blev kvarglömd i läggen uppe i malmberget. Jag fuckar ur igen. på bussen. med Helena sittande bredvid mig.
OBS: Filmen (Krascha Fetast 2) finns länkad under detta inlägg.
/ Slobodan

Krascha fetast 2!

Kategori: Movies

Nu mina damer och herrar är eran väntan över! Efter att ha givit våra unga själar åt detta i nästan en hel säsong kan vi äntligen säga att vi är klara. Det har varit slitsamt och jobbigt men lite kul också! :D
Alla borde hylla/skåla/be för Tobias Karlsson och Gustav Johansson som har klippt och redigerat i sinne de senaste veckorna!

Här har ni den i bästa och sämsta kvalitet.
Se och njut! //Superskiers/Erik.E

VIDEOBLOGGGG!

Kategori: Movies

Idag är det videoblogg som gäller. För att få reda på dagens händelser så är det bara att klicka och lyssna på våra ljuva stämmor!
//Anton

#13 Maj #kallsnö #Vassijaure #Magic #Pleasure #GSA

Kategori: Allmänt

Vi har tidigare använt uttrycket ''Magiskt''. Jag har nu fått ett nytt perspektiv på vad som är magiskt. Denna resa till Vassijaure innehöll några MAGISKA ögonblick. Här är några bilder från tränigspassen. Det är dock långt ifrån samma känsla som IRL (i riktiga livet)


Vi hade nypistade spår varje morgon eftersom landslaget också hade läger samtidigt
MVH.
Gellivare Skidallians. Genom Gustav.j

iHala Madrid

Kategori: Allmänt

Har under större delen av helgen svävat på moln, om det rör sig om gaser från magen eller grandslam vinsten i fredagens fifa-turnering vet jag inte.
Många hade nog sett Johan "h0nken8" Holmqvist som storfavorit i turneringen då han har varit med och slagits i sverigeeliten, han var rankad 5a i Sverige online i sina glansdagar under fifa11-tiden. Han har tyvärr inte kommit upp i samma kapacitet i årets spel, mycket på grund av motivationsproblem och tekniska problem.

Vi hade iallafall fyra stycken superskiers som skulle vara med och slåss om mästartiteln, motståndet bestod även av fyra lamslagna alpinister.
Vi hade toppat laget och skickat Gustav och Erik på en fjällenresa till riksgränsen med en tysk feriearbetare.

Fyra starka själar:


Honken8. Portugal
Styrka: Inlägg på Quaresma och tvåfotsdribblingarna med två vindsnabba yttrarna Ronaldo och Nani. 2ans växel
Svaghet: Hjärnskakning, moral, vinnarmentalitet


Simon, Bayern München
Styrka: Blicken, spelidé, spelar enkelt och rullar boll. Handstorlek, mollbergare. Alaba på innermittfältet
Svaghet: Vet inte vars man skjuter. För lite mängd.


Anton, Arsenal
Styrka: Försvarsmakten, mittbackslåset håller världsklass. Van Persie på topp.
Svaghet: Passningsspelet, fair play


Tobblatzius, Real Madrain
Styrka: Avgjörande passningarna med özil med en magisk blick för spelet. Lirka in den i Bortre med Benzema. Koncentrationen i försvarsspelet
Svaghet: Aggressionsproblem, vådatacklingar som resulterar i utvisningar. Tålamod


Laget besviken på Marcelo...


Turneringsupplägg: två grupper med fyra spelare i varje. Två bästa till semifinaler.
Grupp 1: 
1a Johan Blom
2a Honken
3a David
4a Simon

Grupp 2:
1a Tobblatzius
2a Linus
3a Anton
4a Jens

Semifinalerna skulle dra igång men publiksiffran var oväntat låga på grund av den samtidigt pågående Ryssland-Sverige matchen.
Semifinal1: Tobias - Honken    3-2
Semifinal2: Blom- Linus   1-2

Finale: Tobias- Linus 3-1


arkivbild: Jag iförd Real Madrid fanshirt , Simon iförd Nike Sneaker freak shirt.

//Tobias 

LE Grande finale

Kategori: Allmänt

Johan Holmqvist bloggar

Kategori: Allmänt

Idag är det en bra dag, jag har legat i sängen och stirrat i taket och försökt inte tänka på nånting på hela dagen..
Hjärnskakningen förstör mitt liv.
1. Jag städade idag.
2. Jag duscha i 2,5h, och somna.
3. For till Blom och lira lite Fifa.
+är att jag är social och alltid är hos folk, jag ser mig själv som en glädjespridare...
Det låter enklare än vad det är att stå i en dusch i 2,5h, men jag lovar, ni kommer vilja svimma och dricka en jävla massa vatten efteråt.
Jaa okejdå, glädjespridare är väl att ta i.

288° Kelvin!

Kategori: Cross country skiing

E.L.Ericsson

TÄVLING

Kategori: MoviesGISSA VAD ANTON FÖRSÖKER SÄGA SAMTIDIGT SOM HAN SPELAR MUNGIGA! RÄTT SVAR PRISAS! skriv i kommentatorsfältet nedan

Philharmonic option

Kategori: Allmänt

En etsigt excentrisk dag närmar sig sitt slut. Jag vaknade och sprang samtidigt med simon 45min och 10 sekunder. Efter det körde vi en form at styrketräning. G3! Dips, Chins Brutalbänk. Vi har styrketester om inte så länge i just dessa moment.
Skyndade mig hem och duschade, optimistiskt. Planen låg på 12 minuter. Kapaciteten var ej nog hög vilket resulterade i en försenad ankomst. Då lektionen var slut trampade jag och erkan upp farten på våra MTBs och rullade hem.
Väl hemma ställde jag in fönstret på max-vinkel. Solen stekte då rakt in på mitt ny-polerade parkettgolv. jaha tänkte jag. Slog på musik och lade mig naken på golvet för att maximalt njuta av solskenet. 2 timmar senare var det en diskret lektion. Skyndade mig därifrån till mat-focus för att äta. Plötsligt kommer lg med sin nya buss och ska hämta mig. fuck! Vi åkte till Lakkapää som öppnade sin nya butik idag och stod som parkeringsvakter där drygt 2 timmar. Direkt därifrån åkte jag till skolan för kvällssvenska. Informationsträff om ett nytt arbete. vi ska göra en film som handlar om Romans och känslor! hmmm, kan blir exotisk eller rent ut sagt erotiskt! Kul!
By the way from schewl plokkade k.n upp mig, anon och Tobias. Vi åkte hem till henne och spelade vacker musik. Jag fick prova ett dragspel för första gången, började med ett nedsänkt Cmaj7 accord men då sa anton att jag var för bra så han fick spela istället... Orsaken till att vi befann oss hos kristina för följande: Hennes vän från älvsbyn fyller snart år. Som hyllning till henne gjorde vi en flask-orkester. Resultatet blev efter många om och men lyckat. Duger i krig? typ. Stämningen var på topp!
Gitarr-charmören visar sin rätta sida! Majoriteten av sveriges tösar uppskattar detta enligt aftonbladet!

Philharmonic orchestra of K.N ft. Thorbear,Das Führer & Grevinnan spelade gitarr piano samt blåste i flaskor för att åstakomma en stående våg inom glasets väggar, allt mellan 200-800Hz framfördes. De övriga i gänget fann det dessvärre komiskt då jag skulle blåsa i min flaska. DISGRACE, IT'S A FUCKING DISGRACE skulle Didier Drogba med säkerhet skrikit åt mig.... *SADFACE*
/ G-star

Orkester

Kategori: Allmänt

No limit

Kategori: AllmäntHändelse-erik dag

Kategori: Allmänt

Tjänatjäna fotomicke härA!
Måste nästan vara 2 dm snö som sprutat ner här i Gällivare i helgen, vilket har resulterat i underbara förhållanden som vi fick uppleva under dagens pass på Hellner stadion. Det vart ett väldigt "effektivt" pass, 10 km på 1.30h enligt tobbcars klocka. Men det var att för vi åkte å laddade, eftersom multisporten börjar nalkas ( mindre än 2 veckor ). Redan under passet började jibbargänget prata om jumpsession på eftermiddagen i närheten av våran dåvarande position, Dundret alltså. Jag förstod direkt att det var kört för mig att hänga på eftersom jag redan bestämt mig för att hänga med Sue Martin under hela eftermiddagen.
Alla Superskiare except me, lyckades närvara vid hoppstunden som var lyckad ända tills Honken skulle köra en överrasking som var att landa på ryggen och huvudet stenhårt ber i backen. Detta resulterade i ett besök hos akuten samt en lättare hjärnskakning. Alla fans kan alltså vara lugna. Han befinner sig nu hemma på Lövberga
med hälsan relativt i behåll. Creed ändå till hans attityd!
Apropå Lövberga. Vi tillbringade kvällen där med kalas fika hos själva födelsedags barnet Maria. Jag menar inte att hon är ett barn, hon fyllde 20 så ni vet.
Idag måste vi också utnämna en dagens faktiskt, ANOTN! Anton lyckades nämligen med att ta Svenskt körkort idag. A amazing man with amazing body. GRATTIS igen, från fjärde våningen.
Här kommer lite Egopictures från Kalast.
Dem ser nice ut.


Tjänatjäna hejehj.
Det var allt från fotomicke
/ Sargen

Jag tror Sverige vinner VM GULD

Kategori: Allmänt

Jaag älskar hockey, hockey, hockey, hockey, om du inre gör det så är du riktigt puckad. haha
Hockey-VM är alltså igång. Sitter i skrivandets stund och ser slut minutrarna av Sveriges andra gruppspels match mot Tjeckien. Förutom att Pletsanec är sur för att han inte får teka verkar hela Tjeckien vara uttorkade av Sveriges vackra spel. Det nanm kunniga svenska laget som till stor del består av NHL spelare har än så länge hållt sig till förväntningarna, "So far so good" som Mårts brukar säga. Sverige 4-1 Tjeckien.
/ Sälen

Heavens kitchen

Kategori: Allmänt

Det var med åtsnörda strupar och snustorra magsäckar som vi pallrade oss upp till våning 11 a lá AntonAestroem.
Tanken var god, det var nämligen marinerad fläskfilé och stripes alternativt risotto, på matsedeln.
Anton hade dagen innan rageat sönder på samekvinnan på coop, när hon under hot erkände att hon inte visste vad soltorkade tomater var.
Men ännu fanns det hopp...
Han tog på eget initiativ kontakt med en japansk cykeltillverkare som erbjöd honom ett femårskontrakt, allt i syfte för en säker cykeltur till ICA nere i Gällivare. Väl framme möttes han av en grupp väl utvalda japaner som senare visade sig vara kenyaner. 
Nå väl, han fick sina soltorkade tomater och kunde påbörja marineringen.
Måltiden blev en succé.

Nu över till de tråkiga nyheterna. 
Efter dagens träning tänkte Erik för en gångs skull byta kalsonger men då han fann dem halvsunkigt våta i tvättmaskinen bestämde han sig för att torka dem i mikron. En idé som i teorin var briljant. Han sylade därför in dem i mikron med en våldsam rörelse som skulle knäckt Räkans pannben.
När han sen kom ut ur duschen möttes han av en disig hinna i hela lägenheten och första tanken som slog honom var den rökta skinkan som hade sjungit sin sista vers, men så tur hade han inte. När han öppnade mikron fann han kalsongerna i eld och lågor...Dress code: sexy 

armerad fläskfile


he swallowed the foot 

like a dinosaur

satelite overview

// anton tobkar and erka
Patch 2.0

Kategori: Allmänt

Har just vart med om något jag aldrig trodde jag skulle få uppleva- jag skar mig på en av mina ofattbart slöa IKEA-knivar. Ett minimalt jack i högertummen men oj så förvånad jag blev. Trodde inte jag skulle komma igenom huden om jag så la kniven mot tummen och pressa ner den med en dieseltruck.
Tur i oturen hade jag iallafall då det ändå var blodpudding som skulle serveras...

Nu till ämnet.
Svenska folket räknar ner dagarna och barnen sitter hemma framför datorerna med krumma ryggar, utbrända av förväntan. Nej jag pratar inte om julafton eller fifa 13 , utan om Krascha Fetast 2 som max har två veckor kvar till release-date!! 

En uppföljare på fjolårssuccén som hyllades världen över och har nu sex tusen views på freeride.se och hade en topp-5 placering på topplistan när det var som mest hysteri kring rullen.

Denna gång med bättre kvalla och ännu mer variation av feta krascher och längdskidåkning när den är som sämst.

Beräknad filmtid är ca 13-14 minuter och vi väntar bara på protester och har förberett oss på en rejäl sågning från älvsbyns skidgymnasium som hatar hoppfilmer över tre minuter.
xoxo Tobias 
to the race to the race

Torsdag-Fotoshooting a gang

Kategori: Allmänt

Erik här... Torsdag idag, vilket betyder skola på morgonen och träning på eftermiddagen. Gick riktigt lätt på lektionerna som var fysik b och engelska. Nu när jag fått nya linser kan jag efter typ en vecka med bara en lins på ett öga nu se saker utan att blunda med ena ögat. Direkt på engelskan fick jag veta att vi har något nationelltprov och måste skriva något imorgon... Dessutom ljög våran lärare mig och Tobias rakt i ansiktet idag när han sa "yeahyeah ofc u can do ur english talk today" - Hans.
Träningen bestod av ett pass upp på dundret som solen inte lyste särskilt mycket på :(. Alla i bussen skrek till av förskräckelse,rädsla och förvirring när vi såg att någon brutalt hemsk människa hade plogat den så nästintill perfekt pistade vägen upp till toppen! Mot våran vilja åkte vi upp på den max två meter breda biten pist som fanns kvar till toppen. Väl där uppe på fjället hade de som tur var inte plogat bort snön.
OMFG! Almost 2METERS! (skidan är mest troligt inte i botten)
Skidåkare Gustav med tränare Kristina :)
Efter middagen blev det möte hos Anton så att vi för ovanligehetens ovanlighets skull inte skulle ha något att inte göra. Många förslag kastades fram på bordet men tillslut kom vi fram till vad det fick bli: Fotoshooting!Så vi byggde våran egen fotostudio i Simons lägga i Focus på våning 4. Resultatet blev några gudomliga blider och några mer misserabla. Men det som räknas är att vi har kul<3
Resultat ↓
This is this Wolfmans area!!
Tyvärr tror jag inte alla av oss hade så kul :(
Johan gjorde vad han kunde...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥So much love ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
DER FÛHRER MIT SEINER KLEINEN FREUNDIN!
Please come to my love!
This is the gang who made this possible!
Aren´t we wonderful?
Please like us
Med den där bilden säger jag tack för mig!
Sleep well readerz! / Ericsson

mark twain

Kategori: Allmänt

Såklart fick jag dagen onsdag att blogga. Dåligt planerat för dem här dagarna händer det ingeting. Inte för att skryta att jag har ett rätt så viktigt liv att leva.
Det ända som sticker ut är väl att vi har kvällssvenska på onsdagar, men den var inställd.
Lurken, som jag tycker vi ska ha ett nytt kodnamn till för att vi ska kunna göra så den här bloggen ska flyta på och att inga ändringar ska ske när jag skriver mina underbara inlägg!
Jag tittade igenom mitt bildförråd och det här var den ända som var passande att ha med. Och nu tjejer ska inte ni tänka att "haha, nu ska jag spara den och sätta fast den på taket ovanför sängen" Det är fan bara sjukt!!! Fyfan för er.
Okej, så vad ska vi kalla den här ungkarln? Kommentera gärna

/ Johan HO

Uppenbarelse

Kategori: Allmänt

Sick at home and just woke up from a epic sleepraid during a 14h time in sleepmode with no gear. 
During my sleep I had time to dream plenty of dreams and I got a vision about a crazy future training clock with a 3d holographic map.
I used my paint skillz and made a picture of it.


/Tobi one Cannotbe

gym sug, orm äg

Kategori: Allmänt

Dagen till ära började med en tågresa. Åkte upp till malmberget. Ankomst: 13.30.
Satans jävel vad roligt det skulle vara att köra ett styrke-pass med Erik. Släpade mina håriga ben upp en våning och tog ett snack med Erik. Han hade inget att göra och blev orovärt glad över min härkomst. Vi gick till skolan, körde några reps några sets och lade några bets. Jag körde självklart med vikter runt midjan för att visa min dominans. Dips gick bra, men då jag övergick till chins blev det pinsamt... Erik stod bredvid och fnissade. Då jag återhämtat mig mentalt efter nederlaget säger han att han kunde göra många fler chins och med mycket större vikter redan då han gick i 9:an. Där brann den sista stubinen upp och jag fick verkligen kämpa för att genomföra passet. Med gråten i halsen sprang jag hem, vände upp och ner på var enda låda tills jag tillslut hittade en gul glidvalla. Modell: LF. Jag sprang nu ännu snabbare tillbaka till skolan. Även fast det är kraftigt motlut. Mjölksyran kändes inte, för i huvudet fanns det bara ilska. Ilska mot denne man som så känslokallt låtit bli att skona mitt sista mentala förråd. Jag slängde upp dörren till vallaboden med en sådan kraft att den nästan öppnades helt. Där stod Jens från alpinist-crew.
-Hej jens
-Tjenare!
Jag skriver detta inlägg från vallaboden, där jag befunnit mig sedan kl17. Tröstvallar lager efter lager av gul LF på ett par slitna Rossignolskidor...............

I lördags åkte jag skidor på ormberget i luleå. Sedan barnsben har jag grubblat över namnet. Ormberget, vad kan ha kallat fram ett sådant finurligt litet namn på ett berg? Hmmm kan det vara att det är så mycket motionärer där att man måste snirkla sig fram som en orm mellan dem då man en lördagsmorgon är ute på ett A1-pass? Eller är det för att spåren är så olidligt platta? NEJ! I lördags fick jag äntligen i egen majestät bevittna en orm. Den låg och solade mitt i det klassiska spåret. Som tur var åkte jag skate den dagen.
En igelkott fanns där också
varmt. 12 i skuggan. Säkert 20 då solen stekte