Into the wild

Kategori: Allmänt


I söndags begav vi oss av in i skogen för att livnära oss på naturen.
Gruppen bestod av tre äventyrslystna ungtjurar där jag och mina två kompanjoner vid namn Hjalmar och Viktor ingick.

Överväger beslutet att skriva någon filosofisk text om hur vacker naturen är osv. Men då motivationen tryter så utelämnar jag det och ger er istället en radda bilder som kommer göra scrollfingret trött.
Här är bilderna från dessa tre rogivande dagarna i skogen.


En av de mest intressanta sakerna var att se hur fort man tappade tidsperspektivet utan klockor, mobiler och dylikt. Vi stängde av mobilerna direkt vi kom fram och dag 2 efter vi hade varit ute och fiskat fisk och brutit fastan med en dagsfärsk harr kom vi överens om att gissa vad klockan var.
TK: 11:30
Svartling: 10:30
Hjalmar: 10:45
Klockan var 7:30 och vi hade redan varit vakna i någon timme. lolmoment as hell.
Dagen fortgick och vi blev trötta och beslöt oss för att lägga oss och sova för natten. Vi antog att vi gick och la oss tidigt under kvällskvisten. När vi sedan öppnade våra utvilade ögon beslöt vi oss för att köra en likadan gissningslek igen.
TK: 03:30
Svartling: 01:00
Hjalmar 20:00
Klockan var 19:15 och det blev ett ännu större lolmoment as hell blandat med besvikelse att tiden gick så in i helvete sakta.

Well well cya in hell //Tobias

Badass competition

Kategori: Allmänt

First out shout.
Startlistan inför den prestigefyllda tävlingen "Sparbanken Nord Sprinten" har anlänt med de sista ladusvalorna och ryktena om tävlingen sprider sig i detta nu som epidemi bland svenska folket. I skrivande stund pågår en häftig debatt mellan svts krönikör Jonas Karlsson och framstående personer i Strömnäs övre kretsar angående tävlingen då svt är rädda att tappa tittarsiffror och hotar med att snöra in propagandareklam och såga Strömnäsåkare vid fotknölarna. Green Peace trädkramare har däremot rätt att snöra hattarna i vädret och utbrista i ett öronbedövande skri då snön som kommer användas är sparad snö från ifjol.

Info: 
Tävlingsplats: Nolia området under Nolia-mässan.
Dag: Lördag 4/8
Tävlingsform: Klassisk sprint i stakformat. Sparad snö som kommer läggas ut natten innan.
Längd: 800m
Tid: Prologer Startar 12:00 och A-finalerna drar igång 14:15
Pris: 4000kr 1an. 3000 2an . 2000 3an.

Startlistan with som real badass names with 5 skiers that have raced in the World Cup. Pretty cool


Its gonna be great fun. Pretty damn fuckin tagged as hell


En sista tanke vill jag skänka i detta blogginlägg till arbetsskadade Simme "DJ.Slimmy" Öberg som ligger hemma och nojjar sig med brutet ben och plastskena inopererad.
Rastlösheten måste vara näst intill outhärdlig för en sådan sprallig prick.

/Tobias K

Death to the bräms!

Kategori: Allmänt

Hej.
Erik (jag) har nu hunnit återhämta sig både fysisk och psykist från lägret med GSA i Vuokatti. Så jag har börjat på någon slags fartvecka. Försöker få någon typ av topform nu till helgen då det är löptävling 12 km på lördag och cykel 60 km söndag. Får se hur det går.
 
Det jag har lyckats hinna med än så länge idag är ett löpintervall pass med 40 härliga A3-minuter. Passet sprangs på en myr.
 
Efter det tog jag en ordentlig vila och åt massa mat bara. Och nu ska jag ut på ett till intervall pass på klassiska rullskidor.
 
 
Detta kanske är den brantaste vägen i västerbotten, men vad vet jag...
(2 dagar gammal bild)
 
 
Har aldrig varit i bättre trixningsform än vad jag va i igår kväll. Trixade flera gånger till ungefär 20 , dock långt ifrån rekordet.
 
Nu när jag har blivit ganska stor så måste jag ju ha en bil, så imorgon så ska jag fara och kolla på en bil. Mycket roligt. Sen återstår det att se när jag tar körkortet som är ganska precis minst 2 månader bort.
 
THE END
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////ERIKERICSSON\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
 

Gränsbevakade

Kategori: Allmänt

Fredag morgon
GSA's trognaste anhängare sitter i en minibuss påväg mot ryska gränsen. De breda och raka finska vägarna leder förbi Oulo där vi äter lunch. Våran korrespondent och tolk denna resa är Anthony. En tävlingslysten kille från Kälvudden, med rötter i Finland. Slutdestinationen blir tillslut den mångkulturella ''staden'' Vuokatti. En mindre stad med mycket turister. Frågan är: Varför kommer folk från hela öst-europa hit frivilligt?
 
 
I thought to myself WTF
 
Ögonblicket vi fick reda på att det fanns ett gym i närheten hade vi planen klar för resten av veckan. Otaliga timmar skulle spenderas i just denna lokal. 
 

 
Tycker personligen det är uppenbart att vi ser väldigt starka ut. Så behöver inte säga det...
 

När vi upptäckde den nya bryggan vid badstranden fick vi nya idéer. Eftersom det inte fanns någon nudist-strand i närheten bestämde vi oss för att skapa en, Självklart frågade vi de generade finskorna före vi badade om det var okej.
 
 
 
Arriving like pro's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Största orsaken till vuokatti-resan var trots allt skid-tunneln som finns där. 
 
 
 
 
 
Vi hann dessutom med att köra stavgång i den alpin-baserade slalombacken och köra rullskid-test uppför Iivo Niskanens ökända väg.
I GSA är stämningen alltid på topp.
Thanks for watching, Subscribe if you want more!
 
/ Gustav J
 

Myrrugby!

Kategori: Allmänt

Idag stod det Myrrugby på schemat! :) 
 
På vägen till Lovisa så hämtade jag upp Elin Nilsson från vissträsk och hon skulle studera min körteknik! 
Efter en hel del korrekta beslut, så blev Elin trygg och visste att jag är en kapabel förare för hennes smak. 
Jag kör fort och fel. Så jag är inte olaglig och dålig på läsa skyltar. Man tror ju man är världens bästa förare men jag har bättre självinsikt än så. Det var därför jag lät Elin köra till älvsbyn och jag la mig ner och sov. 
 
När vi var framme i Örarna, där Lovisa bor. Det jag icke sagt ännu så vare där vi spelade myrrugby,
Myren vi skulle spela på var långt in i skogen. Vi hade till och med en orienterare (Ulrik Nor(d)berg), inte ens han visste var myren var. För visso hade han nog aldrig varit där, men nog ska man ändå ha goda förhoppningar att han ska veta :) 
Det här är myren vi spelade på, tyvär vet jag inte vem som är på bilden :( sry
Myrrugbyn var det tråkigaste jag varit med om. Jag hamna med ett lag som dominera totalt. Sen bytte dem mig gratis till Världens sämsta myrrugby lag, som att byta från Milan till PSG. I feel sorry for ya, Zlatan, Inte bara att han bytte ner sig han tjänar lika mycket som en vanlig medelsvensson på ett år nu också!...  fast han tjäna det på en dag. Jag känner det var samma dilemma för mig som för Mr. Z. 

Jag vet inte om Fjällborg är en ständig läsare, men den här bilden är M. agisk!
 
 
Efter alla fiaskon, eller förväntade förluster. Så blev det tillslut den väntade badtunnan. Jag var aldrig i badtunnan. Men jag kände att det är ju äckligt att sitta där och klämmas bland folk, som sitter och svettas. Så jag for in i bastun istället och där är det exakt samma sak men ändå. Riktigt skönt! 
 
"I know the picture doesn't make any sense, but you need to see the beauty from another perspective"
- The poet Johan Holmqvist
 
Jag missa en massa, men va fan. Johan Ho!
        
 
 

Lost in the summer with dreams in my heart

Kategori: Allmänt

Tjena tjena ............
Började dagen med ett träningspass på rullskidbanan där Piteå Elit hade uppmanat sina vasaller att skicka sina vassaste åkare. Blev såklart ett missförstånd och Jacob dök upp med sönderharvade skateskidor i sina taniga pojkfingrar på detta strikta klassiska A3 pass.
Blev närmare 60 min effektiv a3 tid, hard as death.

Kom hem och hann knappt vinscha upp vindbryggan över vallgraven runt Fort Karlsson innan det var dags att lämna föräldrahemmet igen. Denna gång styrde vi vår smaragdgröna kosa mot Piteå havsbad eftersom himlen lyste klarblå och solen träffade min väderbitna hud som tillsammans med de fläktande havsvindarna ingick i ett oslagbart team.
Jacob E och Erik A dök upp iförda sportiga speedos. Den förstnämde med en julstrumpa intryckt innanför dessa tighta badbyxor, ett knep han ända sedan barnsben använt sig av i samband med cockshows. 


Helgens höjdpunkter:

*Erik Axelssons 18års födelsedagsföreställning inspirerat av project X
 
*First Wakeboard run ever. Solnedgång, vindstilla och dåligt umgänge. Kan inte bli bättre.
 
*Sleepover at Eriks place, left alone in the livingroom with Jacob, only with each others bodywarmth to heath up the frozen ground. left to die and become soulless gingers for eternity...
 
*Löppass trail-mode längs väldigt fina stigar, anförd av min far som numera kan klassas som elitmotionär efter att han bemästrat samtliga utförslöpor på den dödsklassade (fråga Boman) autobahnsträckan på Vallsbergets rullskidbana. Löppasset gick från Vallsbergsområdet till Kalahatten och klockan stannade på 2h och 25min
 
 
Gjorde en liten fast record på två låtar som är pretty damn good , producerade av ett pretty good band 
The Tallest Man on Earth, if you havent heard them you better do or die tryin.
1. I wont be found 2. Love is all.
Hero of last week: Erik Ericsson som passerade den magiska 30timmars gränsen för en träningsvecka. Massa cred till Bastuträsksonen och alla som stöttat den ranglige spjuvern.

/Tobias K


Mängdvecka

Kategori: Allmänt

Som rubriken lyder så har jag (Erik) en "mängdvecka" i veckan. Hur många timmar det blir återstår att se, men jag satsar på att få ihop några timmar över en dag. Oddset är 1:4 för den som vill satsa med. Känner att mängden börjar påverka min kropp. Mest negativt i nuläget, så jag va tvungen samla ihop några av mina återstående krafter  för att skriva detta inlägg.
Har egentligen vilodag idag som hade varit skönt, men väljer att stå över... Ska istället nu ut på ett rullskidor fritt A1 pass som kommer utspela sig i ungefär 150 minuter, sen blir det nog paddling/löpning med inslag av spänst/impulser/styrka, svinkul med tanke på att det regnar :)
 
En bild från när det en gång var soligt. Försök inte ta en sån här bild, det räcker med att jag har gjort det, och det är stor risk att kameran går sönder.
 
Årets första pass på vatten

/Erik

mer sol åt folket

Kategori: Allmänt

Sommar-värmen har kommmit. Förhoppningsvis för att stanna några månader. Idag har jag hunnit med att vakna halv 9. Trädde sedan varsamt på mina skatepjäxor och begav mig ut på ett klassiskt skate-pass i A1-fart. Självklart inte kortare än 2h, åkte därför 2:00:35...  Kom hem som planerat 11:15, snabbduschade och åkte till vårdcentralen för att lämna blodprov, de upptäckte för någon vecka sedan att jag kanske är allergisk mot något. Nu ska de använda sig av CSI's högteknologiska instrument för att ta reda på vad.
Övningskörde till Elgiganten eftter lunch. Allt för min lillasyster. Hon köpte ett nytt objektiv till sin kamera, roligt :) Fulla affärer med nyktra norrmän bekymrade mig inte för ett ögonblick.
 
Eftermiddagsträningen bestod av löpning. Orientering :) najs. Tiden flög iväg då jag pulveriserade alla kartans myrar en efter en. Tog 26 kontroller, nytt pb. Synd bara att jag inte har så många kvar till resten av sommaren. 
 
Matade bild efter bild med det nyköpta kamera-tillbehöret
 
 
 
 
Konkluderar med att visa er läsare hur fin miin nya cykelrunda är :)  
 
 
 
 
Peas and Potatoes and Over and Out. Ha det bra
GustavJzon

Mandom

Kategori: Allmänt

Klippt ihop en film från när vi var på träningsläger i Korpilombolo. 

I huvudet på en skidåkare

Kategori: Allmänt


Skidåkares psykiska tillstånd ifrågasätts ofta av "normalt" folk.
Vad är det som driver idioterna till denna hänsynslösa träning? Är det verklighetsflykt som driver dessa tragiska själar till att springa djupt in till skogs där de kan hålla hus i två-tre timmar medans de aktivt förflyttar sig lika planlöst som en skadeskjuten älg och dessutom gärna uppsöker blöta myrar.
Varför slösa bort sitt korta tidsfattiga liv på träning när man kan ha feeezt?

Detta är än i dag en gåta för hjärnforskare, men i denna exklusiva intervju får ni träffa Tobias Karlsson, en svensk skidlöpare som lider av tredje gradens galenskap enligt "normala" opartiska anhöriga. Han kommer svara på några enkla frågor om vad som driver honom till detta självplågeri.

-Varför tränar du?
- För att bli bäst på skidor, och då är träningen en process i smidandet av nyckeln till framgångarnas port. Varje träningspass ett steg uppför dett höga berget som måste bestigas då man siktar mot toppen.

-Tycker du det är roligt att träna? 
-Ibland är det roligt och ibland inte. Vissa dagar ser jag fram emot träningen och tar mig an den med ett leende på mina herpessmittade läppar, andra dagar får man bara bita ihop och ta sig ut, se det som ett jobb som måste genomföras. Men gemensamt med all träning är att det känns som man hela tiden jobbar mot ett mål, varje pass är en pusselbit som läggs på plats. 
Dessutom är det bevisat att träning frigör endorfiner och massa hokus pokus händer då i kroppen som gör en lugn och avslappnad och allmänt tillfredsställd efter ett träningspass. En känsla som dock bara varar någon timme innan rastlösheten kommer krypande igen.

-Alla dessa timmar för en guldmedalj runt halsen?
-Ögonblicken när du får känna dig oslagbar är värda allt slit och tid som läggs ner. Om än det bara är några få tillfällen under en tävlingssäsong då man känner sig i superform och man bara flyger fram uppför varje backe, om man lyckas pricka in en sådan dag på en viktig tävling kan man känna sig lycklig.


Vill avsluta texten med en enkel regel gällande skidåkare. Om du ser en skidåkare på vägen, vänd gärna om och ta en annan väg. Skidåkare är nämligen som renar, om de blir stressade kan de må väldigt dåligt under en längre period om de behöver springa ifrån andra. Och detta är djurplågeri.
En annan uppmaning för samhällets bästa: Håll alltid hunden eller andra sällskapsdjur kopplade i närheten av en skidåkare, för om hunden anses stressa eller skingra träningsgruppen får skidtränaren för den berörda skidklubben avliva hunden på plats.

Bilder från helgen

Spurten på orienteringstävling

Korv efter målgång
När jag påbörjade andra passetNär jag avslutade andra passet. Finns två stora skillnader, find them.

/Tobias K . war out

Evil death will kill my breath

Kategori: Allmänt


Gårdagen var bland de värsta dagarna i mitt redan dåliga liv. Vaknade 3 på natten av magknipkänsla, försökte somna om men John Blund lyste i sin frånvaro tillsammans med morgonsolen. Bestämde mig därför att gå ut och springa liten kort sväng då det brukar lösa alla bekymmer men då magknipet vägrade ge med sig trots det, insåg jag att det var serious shit. 
Tanken slog mig att jag kanske bara var hungrig så jag bestämde mig för att göra lite gröt men då jag till min besvikelse fann samtliga kastruller i odiskade gav jag upp och la mig på köksmattan i hopp om ett mirakel. Inget mirakel kom så jag tog istället och smörade mig en smörgås som sedan kom tillbaka samma väg en timme senare. Spydde två gånger och låg på soffan i svåra plågor och inväntade dödens befrielse från mänsklig smärta.
Var ytterst nära att vid lunchtid fara in till akuten och kolla om det var blindtarmen som orsakade denna förintelsesmärta i magpartiet. Bad en längre bön på italienska, fick en uppenbarelse och reste genom de sju haven där jag sålde min själ till den drunkade guden , vaknade pladask på vardagsrumssoffan and pain was gone with the everfloating waves of the ocean. 

Har idag bemästrat alterälvens vattenflöde vars svarta strömmar är lika förrädiska som en jude ute efter pengar.
Kastade mig ändå i framstupa sidoläge genom dessa monstruösa vågberg som anföll mig babord och grävde sig in i mitt klena psyke med sin pulserande framfart längs vattenytan.


Worlds finest leg


Cya around, /TKpuke


Podcast :)

Kategori: Allmänt

Har hittat en Podcast som jag älskar :)
Podcast är Ljudklipp från personer som lägger ut det på internet och låter andra ladda ner och lyssna på det :) 
Ni som inte har lyssnat på det, borde göra det :) Alex och Sigge :) 
 
Det är Alex schulman och Sigge som berättar om sina liv med mörk humor. (Kan säga att alla i Arvidsjaur som kört förbi mig när jag tränar, måste ha trott att jag har jätte roligt) :) 
 
Sigge är en författare som drar sina roliga historier och är ett geni! 
Alex berättar om sina konstiga tvångstankar :D
 
Spela roll, ladda bara hem det! 
nä skojja, men seriöst. gör det. 
 
/Honken
 
 
 

This is Love

Kategori: Allmänt

Hej, missade min (Eriks) bloggdag i lördags så tar igen den idag då. Anledingen till att jag missade den var att det va Stadsfesten hela helgen och jag förstår att ni har förståelse för det. 
 
Idag kan ha varit den skönaste dagen på lovet. Det finns såklart en massa anledningar till det, nämner några bara.
1. jobbstart kl 10:00 istället för kl 06:45.
2. god paj som efterätt efter lunchen.
3. skönt dopp efter jobbet med sköna pojkar.
4. skönt effektivt pass med ett gäng sköna 2minuters A3+ stakintervaller.
5. grillat till middag.
6. fisketur med jobbarkompisarna/mina vanliga kompisar.
 
Doppet.
                                                                                    ↑                  ↑                 ↑
                                        E.Eriksson E.Ericsson J.Eriksson
 
Fisketuren
 
Såklart va de bara den fulaste som fick fisk. + bruden som jag lovade all min lön till imorgon om hon fick en fisk.
 
GN // Erik Ericsson 
 
 

Korpilombolo

Kategori: Allmänt


Har vi avlivats eller drunknat i någon övermäktig myr? Har vi tränat ner våra kroppar till jordens varma inre och smält ner benmärgen i tiolitershinkar? Eller har vi bara hamnat i finkan igen?
Dessa frågor har många oroliga läsare ställt sig de senaste dagarna.
Vi har nämligen haft det längsta blogguppehållet i SuperSkiers historia.

Nu är det bara för oss att analysera hur det kunde bli så fel. Hur kunde samtliga medlemmar göra sitt livs sämsta prestation alla kategorier och missa sin bloggdag? Att Anton missade var ju ingen skräll då han nu är uppe i en fyra veckors combo han inte visar några tecken alls på att vela bryta.

Nåväl. 
Jag (Tobias) , Jacob (SB productions), Maxim (f.d superskiers anhängare) , Anton och Gustav har varit på träningsläger djupt inne i de Korpilombiska skogarna tillhörande den sistnämdas farmor. 
Det var ett riktigt bra läger med mycket a3 i ändlösa skogar, bottenlösa myrar och manlighet som tema.

Dag 1: EM :Träning på Överkalix rullskidbana. 4x7min A3 SKATE. Jacob öppnade i ett skräcktempo och förförde samtliga med sina skejtlår, han mattades av mot slutet och var besviken på sin optimistiska öppning.
Passets frågeställning: Varför köpte Maxim Marwe 8or när han var tolv år gammal och just lärt sig skate på gjutarens träning?
A: Hans ryska mentalitet hindrade honom från rationellt tänkande.
B: Tanken var att han skulle träna saxning i branta backar.

     Kväll: Anländer i Korpilombolo och kör ett spontanpass upp på ett vackert berg i A1-fart, tanken var att vi skulle köra styrka efteråt men genom en tyst överenskommelse utgick den pga fotbolls-em.

Dag 2: FM: Motbacke-löpintervaller 4xca 7,30 min A3. 

          EM: 3 timmar Rullskidor Klassiskt längs det som ryktas vara Kallas gamla favoritväg. Efter halva passet anlände Anton med Volvon, han anslöt först nu eftersom han arbetat heltid på posten i Boden. 

Dag 3: FM: Myrintervaller 1,2,3,4,3,2,1 min. A3+ . Vi tog den minsta myren vi hittade som trots de var 4km i längd. 

          EM: Löpning A1 2h 15min. Tanken var att vi skulle köra rullskidor men väderlekarna var inte roliga då det regnade och blåste i så häftigt att sveriges största tall hade kraschlandat rakt över den lilla infarten till stugan. 

Dag 4: FM: Löpning A1 2h.
 
          EM: Rullskidor Fritt A3 3x10min tröskel på rullskidbanan i Överkalix.

Stort tack till Gustav som har planerat och fixat lägerplan och låtit oss vara i hans stuga!

Blandade bilder nedan. Naket var ett annat ofta förekommande tema under lägerdagarna./Tobias K