Once upon a time

Kategori: Allmänt

a guy called Honken. the end motherfucka.
Love this shit, Weed. People are getting high this days. 
Det jag försökte få fram är att det kommer bilder senare ikväll!!
 
Tjabba, min dag att blogga och jag är full av energi, så nu jävlar.. Stäng av porren och börja läs för fan, för här ska honken blogga :) 
 
Andra dagen på skolan, hade historia och Kemi :) Hade tur att jag fick gå på Kemi lektion idag för jag inte blev godkänd på Kemi A, inget jag skäms över. Jag var inte på nån kemi lektion så vafan, jag är ju där nu iaf :) 
 
Detta är året, jag ska gå på alla lektioner och försöka komma i fas med all pluggning, har legat rejält på latsidan dem här 3 åren!! 
 
Nä, slut på roligheter och in med det seriösa skrivandet.

Idag ska vi ha halv åtta hos mig!! (Tävling, där man äter gratis, och ni vet hur det kommer smaka) 
Me and Eric vs Julia n Lisa. Väldigt spännande tävling, förutsättningarna kan inte bli sämre: För dem är ju tjejer trots allt. Men Anton Åström är en jävel på laga mat och det ska han ha cred för, men lugn! Han ska bli könstestad inom snar framtid..
(LÅT DET VA EN POJKE, förfan) skojja, men seriöst, let it be!!! 
 
 
Johan Ho
 
 

Kryckan

Kategori: Allmänt

Har i skrivandets stund kastat mig ner i soffan framför min relativt nya TV för att kolla slutet av diamond leauge. Koech sprang precis in som 1:a på 5000 meter, precis löpning. Han har därmed säkrat sin totalseger i diamond league, konstaterar Jacob Hård. 
 
6600 meter löpartävling arrangerades igår med start och mål mitt i centrala gällivare. Det var den såkallade worldcup challange som tidigare genomgörts uppe på hellner stadion men som nu är en arbetsplats inför världscupen i november.
 
Ni kanske har sett bilderna som laddes upp igår men jag tänkte även skriva lite om hur det gick för mina adepter i superskiers.
 
Jag börjar med att nämna Erik och hans prestation. Han köpte sig tidigare i sommar ett löpparställ av märket addidas som han berättade att han knappt använt inför denna tävling, allt för att matrialet och dess funktion skulle fungera på bästa sätt. Jag vet inte om det var just hans addidas outfit som inte presterade eller det faktum att hans tankar befinner sig på annat håll nu när han är på väg mot körkortet, men nöjd var han inte.
 
Honken öppnade urstarkt och var hack i häl på hellner ´cirka 200 meter, för att sedan bli tvungen att sota rejält pga en för hård öppning. Men han säger själv att han har gått framåt iår vad gäller löpning och siktar på under 9 min på 3000 meter.
 
Ett fall framår för guzz måste jag säga efter dem resultat jag själv hört han berätta från tidigare löpptävlingar i sommar. Men han har defenitivt mer att hämta tror jag vad gällande form.
 
Har vi kommit fram till Tk TkTk pro. Tobba slog pers på  1000 meter i förra veckan och haft en suverän utveckling i sommar och inte minst i löpning. Han slutade 6 totalt men var väll inte helt nöjd med spänsten i bena. Tycktes kunna öppna lite lugnare efter att ha reflekterat sitt utförande.
 
Två placeringar framför Tobias hittade vi anton som för mig imponerade stort igår. Efter att ha öppnat i ett kontrollerat tempo kunde han sucessivt plocka placeringar för att sedan knipa fjärde platsen efter att ha sprungit ikapp och ifrån skidlöpare som Johan Häggström. Men för att inte förstöra för mycket fick jag höra att häggas var inne i en äckligt stor mängd period där inga siffror ska nämnas.
 
Prispallen i tävlingen kläddes av Niska på en tredje plats, Jim Åhl på ándra plats och Hellner högst upp.
 
Jag fick nöja mig med att cyckla och filma tävlingen.
 
OBS. jag är en riktig swagger när jag leker med kryckorna
 
last man standing
/ S.Öberg
 
 
 
 
 
 
 
 
 

world cup challenge 2012

Kategori: Allmänt

             


 
 

POGGATS

Kategori: Allmänt

Hej. Jag heter Gustav :)
Idag har jag tagit ett stort steg närmare körkortet. Körde nämligen min första körlektion idag. Även fast läraren frågade om jag var nervös så var jag inte det. Började iallafall med att ställa in stolar, speglar och annat intressant. Körde ca 45min, sen var det stopp. Nästa lektion blir på torsdag. Intervjuade Mr. Ericsson under middagen, han medgav då att det första han gjorde var att få motorstopp när han körda, vilket jag också lyckades med. 
 
På skolan har vi redan(!) börjat med matematikletionerna. De dubbla matte-passen idag kan jämföras med att köra ett vasalopp på skikken-skidor och starta i sista ledet. Det efter att ha suttit hemma och spelat FIFA12-demot 64 dagar i sträck. Nu vet ni hur det kändes för oss NV10 elever. Imorgon däremot kommer livet leka igen! För då ska vi spela brännboll mot de andra klasserna. Kände direkt då Hampus & CO började snacka om morgondagens aktivitet att det var allvar. ``Vi måste slå Poggats`` var en slående slogan komponerad av de tre musketörerna. Vet inte vem poggats är, men jag lovar att göra vad som krävs för vinst! Har också hunnit med att träna två gånger idag. Löpning, Styrka och Rollerskidor.
 
Here comes the sun. En bra låt med fina gitarrplinkningar + en passande video
 
 
Signing the shit out of autographs 
Gustav

First Day of School

Kategori: Allmänt

Någon gång under förra veckan hände bland det värsta som hänt mig under ett träningspass. Blev rånad, förudmjukad och mindre mottaglig av träningspasset. Visste dock inte hur jag skulle förmedla detta på bästa vis tills jag för några dagar sen hittade något som heter rage comic/meme och det verkade som en cool grej. (JK).
Allt hände på riktigt :( TRue STory
 
________________________________________________________________________________________
 
Åter till dagen som varit.  Tack vare att jag och Gustaf bor granne med våran fröken fick vi reda på att vi började 10.00 istället för 12.00 som vi gissade på. Vi trampade våra MTB's i den 3.8 grader varma luften som det vräkte ner regn i upp till skolan. Lätt fuktiga satt vi oss och fick se vårat schema. Ingen speciellt rolig syn. Kunde ha varit bra om inte Johan HOLMQVIST förstört våran onsdag om han inte fixar det. Antingen lektion 8.00 eller 12.20.
 
Efter lunchen skjutsade Johan mig och Gus  till Karlssons Körskola för körlektionsbokning. 
Erik: 13.00 imorgon
Gustav: 15.45 hahah imorgon
Väl i bilen igen backade Johan HOLMQVIST som en gud. Utan att kolla bak backade han in mellan två bilar!!
 
13.25 ringer jag Tobias och planerar ett pass som ska börja 14.00. Plan: Ett skönt löppass på ca 1.30h i A1 fart samt lite allmänn styrka på det.
KORIGERING!: Årets oskönaste pass som varar på tok för länge med tanke på det 3 gradiga vädret. 
Den allmänna styrkan var som den ska vara.
1:a Bänkpress: SImon Öberg 1:a Brutalbänk: Tobias Karlsson 1:a Chins: Erik Ericsson :D! OBS! Reslutat baserat på observationer.
 
Efter middagen ville Gustav visa upp sitt nya, coola och stora surroundsystem. Det var nytt, coolt och stort. 
 
Fifa turnerings reslutat!: 
1:a Erik Ericsson Tobias Karlsson
2:a Gustav Johansson Anton Åström
3:a Johan Holmqvist Simon Öberg
 
Tippade segrare!
 
TVs-View
 
ITS way to late now :( 
PEACE Y'ALL I'M OUT!
Erik Ericsson <3

Back together

Kategori: Allmänt

We are back togehter now 

Fan-pic made by our fanclub, Seashellyfuck in Bangcock

leader of the club, newly divorced 

/TK

X-Country

Kategori: Allmänt

Survival Arrival

Kategori: Allmänt

22:00 rullade en slagfärdig Volvo in på den förfallna focusparkeringen. Fordonet såg vid en första anblick ut att vara fullpackad med sälmat, men när två vardagshjältar klev ut ur bilen tätt följda av en armé kastrerade fågelskådare jublade arbetsklassfolket men blev lika snabbt nertystade när en överklassfamilj genomförde sin länge planerade bilmassaker och nu var det fågelskådarnas tur att lyfta på hatten.

De som i föregående stycke nämndes som "vardagshjältarna" var jag och min far som efter många om och men anlände till Malmberget med alla mina ägodelar som vi i symbios lyfte upp till lägenheten där jag i skrivande stund inväntar startskottet på årets skolstart. Förra året uteblev då jag blev diskvalificerad på grund av tjuvstart och skickades med flytväst över havet till vårt grannland Finland på terapi. Därför känns det extra roligt att få återgå till vardagen på skidgymnasiet. 

När vi ändå pratar om Finland kan jag nämna att årets Vuokattiläger med Kalix SK var lyckat, bortsett från en liten incident då Johan Häggström åkte på en vårdslös benkapning av en Kalixtjej årgång -98 och stukade foten i riktig Öberganda. Blev många träningstimmar och har nu åkt så många varv i skidtunneln att jag börjat få tunnelseende.

Var idag ute och kände på min favorit-löpslinga i Malmberget, man känner att höstluften börjat komma på allvar och bladen på lövträden som så plikttroget genomfört fotosyntesen hela sommaren börjar nu sakta men säkert gå på pumpen och lossa greppet för att sakta falla till marken likt Marcus Hellner vid målgång.

There is a great smell in the air
Beause this world isnt fair
I killed a jew
Cause I didnt knew
He abused my sisters hair

Pics from the workout this day with som crazy effects inspired by Skrillex.
First Person view, it would look like this if I was a character in a game and you played me. Good or bad, vote in the comments field.

/Tobias K 

Liten vad

Kategori: Allmänt

Jag skiter i å skriva, eller jag måste fan skriva nånting nu. Här kommer de. Med ett glatt humör och nytaget körkort styrde jag toyan mot lilla lappträsk för att hämta upp Häggas för vidare färd mot lappberget och intervaller. Vi värmde upp 8 km  om jag inte minns fel och startade sedan den planerade stegen med ett varv runt 1,5 km. Tog rygg på Häggas ut ur stadion och kände mig bekväm med att ligga i ryggen. 
 
Då plötsligt, i lång kurvan just innan man viker av till 1,5 sökte sig Ski-goo staven mellan benen och pang så vek sig foten 1080 och min och Johans planerade intevall-stege var förstörd. Som en afrikan på savanen kastade Johan upp mig på axeln likt en dödad springbock och förde mig till likhuset. Han trodde jag var död. Men väll vid likhuset märkte han att jag var vid liv och forslade mig slutligen till akuten. En spirall fraktur samt en lätt buktning av framgaffeln med en trasad syndemos som följd vart resultatet från det intervall passet. Efter några dagars väntan opererade dem in en skruv samt platta i foten. Ett plast gipps åkte på som börjar ha gjort sitt nu efter ca 5 veckor.
 
Förutom att sommarn blev tortalt bortkasttad har jag ändå kunna träna relativt bra efter dem första veckorna då jag hade fastnat i någon slags depression. Huvudelen av träningen har bestått av paddling och styrka men även cyckling har fungerat. Bortsett från träningen och OS som hållt mig över isen har dagarna varit onödigt långa men jag börjar kunna se ljuset i tunneln nu, med snart bara en vecka kvar tillsammans med gippsskon från HELVETET.
 
 
 
En av mina trevligare stunder denna sommar, up high on degerberget.
 
With a lot of hunger
/ Simon 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tränings Epidemi

Kategori: Allmänt

Alltså när man inte har gjort ett skit på hela dagen så äre fan inte lätt att blogga. 
Så läs hela förfan.
 
Idag har träningen sjunkit ner och man har tagit avstånd från all träning efter lägret eller Elitlägret som det heter.. På tal om det namnet så vet jag inte varför man kallade det så, det var inte en åkare som kunde kalla sig Elitåkare. Pluss att den ända som potentiellt kunde anse sig som "Elitåkare" var borta och det var väl världens snabbaste dam på ett par skidor, Stina Nilsson... Helt sjukt!
 
 
 
Jag har däremot varit i Luleå kommun idag. Pappa skulle kolla på en ny tjänstebil, vet inte vad han gör för tjänster men det är nånting är skumt när han har rökmaskin och partylampa i den. Nää såklart inte, han har faktiskt ett riktigt jobb.. Nä jag älskar min pappa, vad han än nu håller på med... eller det beror på.. Nä nu släpper vi det.. 
 
 
Så vi var i Luleå och jag märkte att det var rätt många som har börjat löpa och cykla, alltså träna.. Och det har fan blivit en hobby för dem flesta, till och med min familj tränar.. Inte pappa förstås men han jobbar ju på nånting, kan inte släppa det.. 


Ja på tal om träning så for jag ut och åkte rullskidor skate, förstås efter luleåtrippen.. Det har fan börja bli roligt att träna när alla andra omkring en också har börjat. Man möter kändisar hela tiden runt min 9km slinga som jag snurrar runt dag in och dag ut.. Skojja, man åker tre varv sen ger man upp, som tar ca 2h, nää den har 1,40 men då stretchar man ju 20 min eller inte stretcha man duschar, eller inte duschar man sätter sig framför datorn... 
 
 
Blogga är som att skriva en uppsats om sitt liv, jag har nog troligtvis IG.. 
 
Honken, YOLO
 

Franska öppna

Kategori: Allmänt

Solen sken över den nypolerade marmorbanan inne i Bertnäs tennisarena. Media har i veckor hetsat upp stämningen till sitt absoluta klimax och det är nog inte en själ i tennissverige som idag inte var på plats för att se Franska Öppna avgöras mellan de två världsspelarna.


Björn Borg:
Styrka: Snabbheten, spelar smart, gudbenådade reflexer framme vid nätet insprierade av Matrixfilmerna.
Svaghet: Humör, tur han är helsponsrad med tennisracket. Ifrågasatt psyke.

Novak Djokovic
Styrka: Stenhårda forehandslag, genmanipulerad, kritisk mot domarna.
Svaghet: Unforced errors, servmissar.
Stämningen gick nästan att ta på inne på den nybyggda arenan. PRO-föreningarna i norrbotten hade lagt vantarna på de bästa biljetterna.

Resultat: 6-2 Till Björn Borg i första set.
              6-5 till Björn Borg i andra.


/Tobias K

Elitecamp Hemavan

Kategori: Allmänt

Igår kom vi hem från det som sägs vara tidernas största junior träningsläger på svensk mark med uppskattningsvis 110 deltagare födda 92-96. Lägret inleddes i lördags och de följande dagarna har sett ut som träningslägerdagar brukar se ut , det vill säga träna äta sova i olika kombinationer men där dagens höjdpunkt är eftermiddagssömnen. Alla superskiersbröder var på plats bortsett från den krigsskadade Simmyslimmy som var på hemmaplan och körde kajak där det ryktas att han gör stora framsteg om än på bara ett ben.

Värt att nämna var att Norrbotten+några utomstående besegrade Västerbotten+ några utomstående i en av tidernas bästa fotbollsmatcher.

Träningsupplägget ser ni nedan om än med viss förlängning på de flesta passen.
Bilderna är från Svenska skidförbundet.

Blir nu en viloperiod som inleds med en weekend hos Simon innan det är dags för nästa läger som går av stapeln nästa onsdag/torsdag med destination Vuokatti.

/Tobias K


Noliasprinten

Kategori: Allmänt

I Lördags avgjordes Noliasprinten (aka BadassCompetition).
SuperSkiers hade tre medlemmar på plats varav två tävlande och en krympling i publiken.
Var en sjukt rolig tävling som jag hoppas kommer arrangeras fler år!

Here comes a lot of pics from the races 

/Tobias