Gustavo le saumon brûlé henry
Kategori: Allmänt
EDIT: Efter krav av förtydligande så tänker jag visa er mer utförligt tanken bakom, och reflektioner angående min egenkomponerade maträtt :)
Här är laxen, endast saltad, limen har pressats i ett kärl bestående av en kopp.(bild nedan)
Här är den magiska blandningen som består av lime, honung, ingefära & chili. Penslade denna över laxen med en elefant-pensel :)
Som synes bestämde jag mig för att göra rätten mer saftig med hjälp av grädde. I grädden tillsatte jag även sweet-chili ost och en gnutta sötsur sås.
Hivade sedan in både bröd och lime i ugnen
Här är det klart! Fullkornsris valde jag för att optimera uppladdningen inför kommande långpass. (långsamma kolhydrater)
Den ack så simpla lime-pressningen sätter pungt på en god måltid som jag kommer minnas många år framöver! :) Beklagar dåliga foto-vinklar där man bara ser bröd på bilarna...
Tack och hej!
/ Gustav