Sävast spelen

Kategori: Allmänt

I helgen har Sävast spelan genomförts! Den prestigefyllda och dramatiska tävlingen invigdes på lördag. 7.5km i klassisk stil stod på schemat. Jag lyckades med vallningen och tog hem förstaplatsen.
---
Jacob Engström som också gjorde ett bra lopp kom 2:a 16sek efter.
---
Simon Öberg fick inte riktigt kalix-diagonalen att stämma och slutade på 3:e plats, 18 sek efter.
---
4:a Erik Axelsson. hade en bra känsla. Formen kommer och livet leker för grabben. 28sek efter.
---
5:a Jonas ''JP2'' Pettersson. Strömnäsåkaren har åkt enormt fort de senaste veckorna. Men idag fungerade inte riktigt kroppen. Förklaringen fick jag personligen reda på imorse. Han har blivit sjuk. Tråkigt... bli frisk! 1.00 efter.
-----
6:a Emil Vinsa. Åkte bra. Var nöjd med loppet. 1.13 efter.
----
7:a Henrik Fjällborg. Jukkas-löparen har jag inte haft mycket kontakt med. Men med dagens 8.5km långa lopp i fri stil var han nöjd!
---
8:a Christian Roslin. Ryktas om att Krille kraschade fetast under loppet. 7.02 efter.
----
Idag, Söndag kördes en Jaktstart utifrån Lördagens tider.
Jag gick ut först. Kände snabbt att formen inte var den bästa. Jacob och Simon kom ikapp efter ca 3km. Jag åkte fram och bromsade upp farten i den långa uppförsbacken. Värt att nämna är att Jacob ramlade på sin snopp när vi nådde banans högsta pung(t). Kalix med jabbe i spetsen gick upp och drog i smakligt tempo. Den sista kilometern gick något fortare. Simpan Öberg kom in på stadion först, med en lucka på några meter. Den höll han in till mål och lämnar sävast med ännu en seger och ett par rullskidor i bagaget. Jag kom 3:a in till den mäktiga stadion, tätt efter jacob. Föstökte spurta om han... men vad ska man säga? Pojken har vunnit en nationell skatesprint. Jacob blev 2:a. Bra kört! Jag 3:a.
----
Veckans kalkon: Simon Öberg som inte alls lever upp till kraven som ställs i Kalix SK. Han åker bättre i skate än i klassiskt..... Klubbens policy säger att man inte ska åka snabbare med skateutrustning. Tar man ens på sig ett par skateskidor är det DÖK=Distans Överkropp=STAKNING som gäller.
Här vinner simon Sävast Spelen
----
Veckans sadface: Tobias TK karlsson som har blivit sjuk. Han känner sin kropp bra och är inte alls orolig inför JSM-vekcan. Kan meddela er som nu tvekar att satsa era pengar på honom. Han vann USM-sprinten efter att ha varit sjuk en vecka före. Fina odds på kalix-baggen.
Tack och hej
/ Gustav

Kommentarer

  • Superskier Torbjörn säger:

    Veckans superskier: Gustav Johansson som kommit tillbaka på allvar efter en längre tids formsvacka.

    Levererar dessutom ett bra inlägg denna söndagsafton.

    2012-02-26 | 21:13:00

Kommentera inlägget här: