Rysskylan vs Hägglunds IoFK

Kategori: Cross country skiing

Årets tredje scandic cup arrangemang skulle gå av stapeln i Örnsköldsvik.
Men rysskylan ville annat. 
Under lördagen skulle det varit sprint men när termometern visade -23 var det inte längre lagligt att genomföra tävlingen och det blev inställt.


Söndag var påvens bröllopsdag och planen var skiathlon på skyttisstadion i Örnsköldsvik, 10km damer respektive 20km herrar. Men även denna morgon var det på gränsen. Men efter 2h uppskjutning och en väntan som tycktes vara en evighet enligt svensk statistik, så blev tävlingen ändå genomförd efter en revolt anförd av Hägglunds hemmason Simon Lageson som för övrigt var en av favoriterna inför tävlingen och hade prisats till skyarna av Norsjö if. Men han gjorde alla utom de medtävlande besvikna när han gick ut i press och meddelade att han inte tänkte ställa upp p.ga av rysskyla och en tidigare epidemi som härjat i närliggande området.

Hur som helst så blev det start, om än distansen var nerkortad till 10km för herrarna.
En makalös tjuvrusning i starten anförd av den hetlevrade Gabriel Thorn och åsarnaklimpen Jens Burman resulterade till luckor redan i den klassiska delen, superskiers egna favorit Simon Öberg fick släppa mot slutet.

Många av kalixåkarna hade i föregånde val röstat för att ställa in skatedelen, men så blev inte fallet.
Stort grattis till Oskar Svensson som tog hem hela spektaklet efter en heroisk insats på upploppet mot Gillbergas stolthet Marcus Ruus, endast 0,3 s efter.

Superskiers insats: Slagga slutade på en 9:e plats efter att ha känts sig frånvarande på skatedelen                             Tobblatzius gick i mål som 16:e man efter attt ha blivit pulveriserad av Kalix SKs sprintkung Jacob engström.
Lurken gjorde även han ett fint lopp och blev 25:a, rykten säger att han kolliderade med en sarjad bbk åkare.
Två andra superskiare Sillen och h0nken hade lite tyngre dag.
Tack till Hägglunds och övik för bra arrangemang och fina banor!
  • Helgens besvikelse: Förutom en inställd sprint så var beskedet om inställt JSM-läger i skellefteå ett slag i ryggen som knäckte ryggraden på en handfull av oss.
  • Helgens flopp: Erfarna Orienteraren Lasse Lundkvist som hade problem att hitta.
  • Veckans sadface: Räkan...
  • Veckans överraskning: Fjällborgs totaldominans i neger och president.
  • Veckans läsare: Ingen
Starten h17-18.
Hägglunds IoFK guldgosse
Fjällborg- en man att slå i kortspel

Inlägg av Simon och Tobias. kalix skidklubb- stakar så det knakar

Kommentarer


Kommentera inlägget här: